Naravna kozmetika - recepti za izdelavo naravnih mil, krem in šamponov

Sestavine konvencionalne kozmetike delujejo tako, da kožo z različnimi sintetičnimi sestavinami po potrebi sušijo, vlažijo, polnijo njeno tkivo (gladijo gubice) in jo napenjajo. Koži dodajajo sestavine, ki ji primanjkujejo, toda koža sčasoma od njih postane odvisna - teh sestavin ne proizvaja več po naravni poti, saj jih dobiva od zunaj. Nasprotno pa naravna kozmetika spodbuja delovanje kože in ji pomaga povrniti ravnovesje. Kožo dobro hrani in jo spodbuja, da sama proizvede svoje učinkovine. Kreme ne delajo namesto kože, marveč v sodelovanju z njo. Koža mora delovati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z lastnostmi rastlin, ki jih vsebuje. Raznovrstna zelišča v kozmetiki pa tudi ne povzročajo odvisnosti od izdelkov.
Narava je neizčrpen vir naravnih sestavin. Zakaj bi torej uporabljali običajne kozmetične izdelke, če pa imamo na voljo naravno kozmetiko s sestavinami iz ekološke pridelave, ki bo pomagala tako našemu telesu kot tudi naravi pri vnosu prijaznih naravnih sestavin.

Naravna kozmetika - izdelava kreme za obraz ni zahtevna

Naravna kozmetika - receptiSte vedeli, da lahko naravno kozmetiko izdelate kar doma? Izdelava naravne kozmetike ni zahtevna, potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, mnogo previdnosti in seveda nekaj teoretičnega znanja. Izdelava kreme za obraz, mila ali šampona bo edinstvena in prilagojena samo vam, natančno pa boste tudi vedeli, kakšne sestavine so v njej. Recepti in ideje, ki jih najdete na moji spletni strani, vam bodo v veliko pomoč pri izdelovanju krem, naravnih mil, mask, pilingov in številnih drugih naravnih izdelkov.
Pridružite pa se nam lahko tudi na delavnicah. Na delavnici Izdelava ekološke kreme za obraz bomo mešali kreme iz kakovostnih olj in hidrolatov iz ekološke pridelave. Izdelovali bomo vlažilno tonirano dnevno kremo, lahki fluid za obraz in hranljivo nočno kremo. Vse tri kreme boste lahko odnesli domov, hkrati pa boste dobili tudi emulgatorje, s katerimi boste lahko takoj začeli ustvarjati.
Če vas zanimajo naravna mila, vas bo zagotovo zanimala tudi njihova izdelava. Na delavnici ne boste spoznali samo tehnike izdelave, ampak tudi različne načine okraševanja. Za vonj bomo uporabili le 100% naravna eterična olja, ki imajo poleg prijetnega vonja tudi večplastno delovanje, za osnovo pa masla in olja iz ekološke pridelave. Lep videz bodo milom dala naravna barvila.

Naravna kozmetika - učinkovit in celovit odgovor na potrebe in zahteve vaše kože. Naredite si lastno kozmetično zbirko in preizkusite moč narave. Vabljeni na mojo spletno stran!


Bioars | Izdelava domače kozmetike in čistil.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje