Avto platišča: kovinska platišča | Jeklena platišča, alu platišča | Lita platišča - odvisna od tipa vozila, pogonskega sklopa in tipa motorja

Večinoma so avto platišča odvisna od dovoljenih velikosti, ki jih določi tovarna, v kateri je bilo vozilo izdelano. Velikosti platišč so zapisane na Potrdilu o skladnosti oziroma homologacijskem kartonu in so odvisne od tipa vozila, pogonskega sklopa in tipa motorja oziroma njegove moči. Pri ponudbi kovinskih in alu avto platišč pa lahko naletite tudi na določena odstopanja, ki so prav tako pomembna pri izbiri platišč, saj določajo, v katero smer je zamaknjen prečni prerez. Ko izbirate platišča, bodite pozorni na dva ključna dejavnika: na kakovost izdelave in pravilno uporabo avto platišča.

Alu platišča Kovinska platišča

Kovinska platišča | Jeklena platišča ali alu platišča | Lita platišča za zimo?

Strokovnjaki so še nedavno menili, da so kovinska platišča primerna samo za zimo, aluminijasta pa samo za poletje. Danes so se trendi spremenili, zato vam priporočamo, da si za zimski čas raje izberete alu (lita) platišča. Kovinska (jeklena) platišča so praviloma bolj „polna“ - imajo manjše odprtine in jih težje očistimo. Ker se na notranji strani platišča nabirata strjena sol in zmrznjen sneg, lahko to privede do tresenja vozila in podobnih težav. Prisotnost strnjene umazanije je namreč enakovredna nekajgramski uteži, zato se zdi, kot da platišča ne bi bila uravnovešena oziroma centrirana. Po drugi strani pa imajo alu platišča ponavadi večje odprtine (so bolj „prazna“). Zato je pri alu (litih) platiščih odstranjevanje umazanije in strnjenih ostankov soli, snega ter drobnih kamenčkov veliko lažje kot pri kovinskih oz. jeklenih platiščih, kjer strnjena umazanija počasi uničuje platišče.


Avto platišča: prodaja platišč na Gume profi

V našem avto centru, ki je družinsko podjetje, vam ponujamo strokovne in ugodne storitve. Naši zaposleni se redno izobražujejo in s tem sledijo sodobni tehnologiji. Trudimo se, da naše storitve izboljšujemo in dopolnjujemo. Na naši spletni strani Gume profi lahko izbirate avto platišča - kovinska ali aluminijasta - različnih znamk in proizvajalcev.


Gume profi - Avto Jurič | Avto platišča, kovinska platišča, alu (lita) platišča, jeklena platišča - povezava do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...
Pokaži vse >
Avto Jurič - ugodne pnevmatike in platišča
Avto Jurič - ugodne pnevmatike in platišča

Avto Jurič je družinsko podjetje s tradicijo, ki je nastalo leta 1991. Ponujajo ugodne in... Več >

Pošlji povpraševanje