Pošlji povpraševanje

Varčevanje z elektriko doma s pomočjo sončnih, vetrnih ali hibridnih elektrarn

Varčevanje električne energije je možno na več načinov

V času, ko situacija v gospodarstvu ni najbolj obetavna, si vsako gospodinjstvo želi prihraniti čim več denarja. Če so nekateri stroški fiksni in nanje ne moremo kaj dosti vplivati (televizija, komunala), pa lahko na končni strošek porabe električne energije znatno vplivamo.

Za najbolj optimalno varčevanje z elektriko doma

V naši spletni trgovini boste našli vse potrebno za postavitev majhne vetrne, hibridne ali sončne elektrarne (na tleh ali na strehi). Sem sodijo mikro razsmerniki, hibridni razsmerniki, solarni moduli, vetrne turbine, enoosni in dvoosni sledilniki sonca, ločilni releji in različni dodatki za domače elektrarne. Preden se odločite za varčevanje z elektriko doma, skrbno načrtujte lokacijo in velikost vaše sončne, vetrne ali hibridne elektrarne, saj je od tega odvisna njena učinkovitost, s tem pa tudi vaš prihranek. Pri sončnih elektrarnah se najbolje obnesejo sončne celice z dvoosnim sledilnikom sonca, saj za razliko od enoosnih ali celo statičnih sončnih elektrarn ujamemo veliko večjo količino sončne svetlobe in s tem bistveno povečamo proizvodnjo energije ter posledično tudi varčevanje z elektriko doma.

Hibridni razsmernik
Hibridni razsmernik

Hibridni razsmerniki so del hibridnih elektrarn, ki proizvajajo električno energijo s pomočjo sonca in/ali vetra. Hibridni razsmernik ima na vhodni strani vetrni generator (po katerem prihajata enosmerni tok in napetost iz vetrne elektrarne) in fotovoltaični generator (po katerem prihajata enosmerni tok in napetost iz solarnih panelov), na izhodni strani pa je hibridni razsmernik priključen na hišno omrežje. Kvalitetni hibridni razsmernik bo nadomestil dva ločena pretvornika. Gre za moderen in tehnološko dovršen produkt, ki je varen in enostaven za uporabo, omogoča pa tudi nadzor na daljavo.

V primeru, da nastaja presežna električna energija, je potrebno uporabiti odklopni rele, ki prepreči prelivanje elektrike v javno omrežje. V tem primeru (ko elektrike ne prodajate), vam ni potrebno pridobiti soglasja skrbnika elektro omrežja, poleg tega pa tudi ne potrebujete registrirane dejavnosti. Lastna vetrna, sončna ali hibridna elektrarna vam torej omogoča varčevanje z elektriko doma, ne da bi pri tem kakorkoli motili javno omrežje.

Sončni sledilnikSončni sledilnik

Solarni oz. sončni sledilnik je naprava, ki usmerja sončne celice proti soncu, tako da te kar najbolj optimalno ulovijo sončno svetlobo. Sončne sledilnike uporabljamo pri fotovoltaičnih in paraboličnih sončnih elektrarnah ter pri termalnih sončnih kolektorjih za segrevanje vode. Enoosni sončni sledilnik omogoča v povprečju 15 - 25% večjo količino električne energije na letnem nivoju (v primerjavi s statičnimi sončnimi celicami ali kolektorji), dvoosni sončni sledilnik pa kar 25 - 35% več energije.

Varčevanje z elektriko doma je z uporabo vrhunske lastne elektrarne zelo enostavno. Začetni strošek, ki ga predstavlja investicija v opremo, se vam bo zelo hitro povrnil z zares visokimi prihranki. Obiščite našo spletno trgovino z bogato ponudbo in se tudi sami odločite za varčevanje z elektriko doma.


Več o sončni elektrarni Ljubljana

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje