Vitamin D v hrani - ali veste, kje najdemo vitamin D v prehrani?

Vitamin D v hrani predstavlja le majhen del načina vitamin D pomanjkanjepridobivanja vitamina D. Večji del ga telo ustvarja samo in sicer takrat, kadar smo izpostavljeni sončnim žarkom. Seveda se je v tem primeru potrebno ustrezno zaščititi, na kar neprestano opozarjajo tudi dermatologi. Vitamin D v prehrani najdemo v mastnih ribah, ribjem olju, mleku, pomarančah, žitaricah itd.Pogosto s prehrano ne moremo zadovoljiti potreb po vitaminu D, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila. Če tudi vi z vitaminom D v hrani telesu ne priskrbite dovolj vitamina D, se odločite za uživanje prehranskih dopolnil in tako preprečite pomanjkanje vitamina D3. Za dodatne informacije obiščite spletno stran oziroma nas kontaktirajte.

Vitamin D v prehrani

Vitamin D v prehrani se nahaja tudi v lososu, sardinah, jajcih in siru ter v govejih jetrih. Kot smo omenili, z vitaminom D v hrani običajno ne zadovoljimo vseh potreb našega telesa po vitaminu D, zato je v nekaterih primerih potrebno uživati prehranska dopolnila. Vitamin D pomanjkanje je potrebno preprečiti predvsem pri otrocih, saj omenjen vitamin igra pomembno vlogo pri razvoju kosti in zob.

NE SPREGLEJTE IMUNOFITA

V podjetju Valens smo za vaše najmlajše in seveda tudi za vas pripravili prehransko dopolnilo, s katerim boste učinkovito nadomestili vitamin D v hrani. Več naših izdelkov si oglejte tukaj:http://www.valens.si/shop/

vitamin D v prehrani

Vitamin D v hrani - zakaj bi morali uživati prehransko dopolnilo z vitaminom D?

Kot smo omenili, z vitaminom D v hrani ne moremo zadovoljiti vseh potreb telesa po vitaminu D, zato je potrebno uživati prehranska dopolnila. Na voljo so tudi dopolnila z vitaminom D, ki preprečujejo pomanjkanje vitamina D pri otrocih. Ker najdemo majhne količine vitamina D v prehrani vam svetujemo, da povečate vnos živil z vsebnostjo vitamina D, hkrati pa uživate tudi prehransko dopolnilo. Najdete ga tudi na naši spletni strani, zato vljudno vabljeni k ogledu.

KAKO DVIGNITI ODPORNOST?