Zidna plesen | Trajna sanacija zidne plesni | Naj bo zidna plesen le še spomin

Zidna plesen v stanovanju ali hiši je zelo pogost pojav tako v starih stanovanjih kot v novogradnjah. Pojavlja se predvsem pozimi, ko se zunanje stene toliko ohladijo, da v notranjih prostorih nastane kondenzna vlaga. Zidna plesen se najprej pojavi na zunanjih stenah, zaradi preslabe toplotne izolacije ali toplotnih mostov, ki imajo za posledico nastanek rosišča na steni, le to pa je idealni pogoj za nastanek gojišča za zidno plesen.


Zidna plesen ogroža zdravje | Znebite se zidne plesni

Poleg tega, da zidna plesen pokvari izgled sten, tudi ogroža zdravje, zato je sanacija zidne plesni in vlage v prostoru njuna. Že zelo majhna količina trosov zidne plesni sproži v telesu alergično reakcijo, poleg tega pa zidna plesen lahko vodi tudi v nastanek astme, hujše alergije, bolezni pljuč ali drugih motenj, ki močno vplivajo na delovanje človeškega telesa. Zato je sanacija vlage, ki povzroči nastanek zidne plesni, koristna tako za vaše stanovanje, kot tudi za vaše zdravje.


Sanacija zidne plesni - sistem Promatect MC

Sanacija zidne plesni in vlage je nujna, če je v stanovanju prisotna previsoka vlaga, se bo prej ali slej pojavila tudi zidna vlaga. Topli zrak v prostoru kondenzira in posledično nastane rosišče na stenah in drugih površinah v stanovanju. To rosišče je idealno gojišče za zidno plesen. V zgradbah, kjer pa so hidroizolacije neustrezno izvedene ali pa jih celo ni, pa lahko pride do kapilarne vlage, ki lahko vpliva tudi na stabilnost zgradbe.

Sanacija zidne plesni in sanacija vlage Montaža Promatect MC

Za sanacijo vlage je na voljo več rešitev. Pogosta je uporaba različnih premazov, ki naj bi zatrli zidno plesen. Vendar je takšen način sanacije kratkotrajen in kmalu se zidna plesen ponovno pojavi. Dolgotrajna rešitev so izolacijske plošče. Naše podjetje vam ponuja sanacijo vlage z uporabo sistema Promatect MC. Osnova tega sistema so plošče izdelane iz kalcijevega silikata in preprečujejo uhajanje toplotne energije iz stanovanja, zmanjšajo toplotne izgube, bistveno znižajo stroške ogrevanja in preprečijo nastanek zidne plesni.


Zidna plesen bo preteklost | Sanacija zidne plesni s pomočjo našega podjetja

Sanacija s sistemom Promatect MC je trajna oblika sanacije zidne plesni in nastajanja vlage. Plošče se namestijo na notranjo stran stene, kjer je zidna plesen in nato preprečujejo nadaljni nastanek zidne plesni, saj so plošče visoko bazične in higroskopične, kar pomeni, da nase prevzemajo vlago iz prostora in tako izničujejo učinek kondenzacije. Minimalna debelina plošč za učinkovito preprečevanje zidne plesni je 25 mm, če pa želite pri ogrevanju prihraniti še več, pa lahko izberete tudi debelejše plošče. Montaža je hitra in preprosta, plošče pa so hitro suhe in tako so sanirani prostori hitro ponovno uporabni.

Naše podjetje vam zagotavlja trajno rešitev pred slabo klimo v prostoru - nič več vonja po vlagi in plesni, vlaga in zidna plesen pa sta trajno sanirani. Pokličite nas!

Zidna plesen │ Sanacija vlage, odstranjena zidna vlaga, trajna sanacija zidne plesni, izolacijske plošče, kapilarna vlaga in kondenzna vlaga - povezave do naše spletne strani:

- Zidna plesen
- Sanacija vlage
- Zidna vlaga
- Sanacija zidne plesni
- Izolacijske plošče
- Kapilarna vlaga
- Kondenzna vlaga

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje