Pošlji povpraševanje

Poliuretanska pena, kako se jo uporablja in kakšni so izdelki iz pene

Poliuretanska pena in njena predelava je zelo specifična. Podjetje Daibo se ukvarja ravno z predelavo PUR pene in FILTER pene v specifične namene. Poliuretanska pena je v žargonu izdelovalcev bolje znana kot PUR pena.

Samo podjetje na kvaliteti njihovih storitev gradi že vse od leta 1979, ko se je ustanovilo predhodno podjetje. Podjetje se že od samih začetkov ukvarja z poliuretan peno in njeno predelavo. Tako poznajo in obvladajo postopke do potankosti. Mehka poliuretanska pena lahko pri njih dobi povsem novo obliko. Ukvarjajo se tudi z predelovanjem pene in izdelujejo izdelke iz pene. Izdelki iz pene so izdelani po željah in specifikacijah naročnikov.

Naročnik do njih pristopi z željo, za kaj točno si želijo penaste plošče ali druge izdelke. Podjetje bo kasneje vzelo mere, predlagalo, kako to najlažje izvesti in izdelalo končni produkt po naši želji in okusu. Mehka poliuretanska pena je zelo uporabna. Poliuretanska pena se pojavlja praktično povsod. Iz nje se izdelujejo prožne pene za oblazinjene tkanine, penaste plošče za med konstrukcijami zidov, v hladilnikih in zmrzovalnikih ter mnogo drugod. Poliuretan pena se uporablja celo za tekstilno industrijo, kalupe vrat, stebrov, oken, …

Poliuretanska pena in izdelki iz pene so zelo prožni in imajo nizko gostoto, kar zelo koristi pri oblazinjenju avtomobilskih sedežev, sedežev za tovornjake in za izdelavo novih anorganskih rastlinskih podlag za vrtove. Nizka gostota elastomerov je zelo koristna tudi pri izdelkih za obutev. Prav tako pa je zaščitna poliuretan pena dovolj trdna, da se uporablja kot elektronski okvir instrumentov in strukturnih delov. Poliuretanska pena je tako vsestranska, da se izdelki iz pene uporabljajo v kmetijstvu, vojski, avtomobilski industriji, gradbeništvu in še mnogo drugje.

Poliuretanska pena je narejena iz mešanih poliolov, diizocianatov, katalizatorjev, pomožnih penil in drugih dodatnih materialov, ki omogočijo, da poliuretanska pena prosto naraste. Penaste plošče pa se zaradi specifične oblike po večini dela v kalupih. Kalupi imajo na vrhu luknjo, kjer odvečna poliuretanska pena odide ven. Tako še z dodatnim obrezovanjem pene dobimo izdelek, ki smo ga želeli. Podjetje Daibo bo tako naredilo izdelek iz kvalitetne pene in ga oblikovalo po naših željah. Zaradi njihovih dolgoletnih izkušenj, pa bo mehka poliuretanska pena maksimalno izkoriščena. Izdelki iz pene bodo kasneje lahko uporabljeni v specifičnih primerih, za katere smo naročili peno. Bodisi za penasto notranjo embalažo za kovčke, ali pa enostavno penaste plošče za med zidove.

Izdelki iz PUR pene

Izdelava vložkov za kovčke iz PUR pene

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje