Repelent  za učinkovito odganjanje tigrastih komarjev in drugih nezaželenih insektov


Repelent proti komarjem skupaj z drugimi ukrepi najbolj učinkovito odganja navadne in tigraste komarje ter druge insekte. Obstaja veliko različnih načinov za odganjanje komarjev, nekateri so bolj učinkoviti, drugi manj. Najboljšo zaščito pred komarji sicer predstavljajo dolga oblačila, vendar to ni vedno izvedljivo. Predvsem v vročih mesecih, ne moremo vedno nositi veliko oblačil, zato je priporočljivo, da se pred komarji ubranimo z repelentom. Tosama ima v svoji ponudbi veliko različnih izdelkov za zaščito pred nadležnimi piki komarjev.


Repelent proti komarjem

V poletnem času so komarji tisti nadležni insekti, ki vsem povzročajo težave in nam kvarijo razpoloženje. Njihovi piki pa niso samo nadležni in srbeči, v nekaterih delih sveta komarji namreč prenašajo malarijo in druge nevarne bolezni. Četudi pri nas komarji niso tako nevarni, je pametno, da se pred njihovimi piki dobro zaščitimo.

Nanos spreja

Ste vedeli, da komarje privlači naše dihanje in telesni vonj? Če torej veliko dihate in se potite, vas bodo komarji hitreje zaznali. 

Repelent proti komarjem, ki ga nanesemo na kožo ali oblačila je zagotovo najbolj učinkovita zaščita proti komarjem in drugim insektom. Repelenti v ponudbi podjetja Tosama imajo številne prednosti:

  • Zagotavljajo dobro zaščito pred komarji
  • so prijetnega vonja
  • Uporablja se jih lahko v zaprtih prostorih in na prostem
  • Nudijo tudi do 9 ur učinkovite zaščite pred komarji in insekti
  • Hiter in enostaven nanos
  • Nudijo zaščito pred malarijo in drugimi bolezni, ki jih prenašajo komarji


Katere so sestavine učinkovitih repelentov za odganjanje komarjev?

Tosama ponuja različne repelente proti komarjem, kemične in naravne. Kemični repelenti delujejo bolj zanesljivo in njihov učinek traja dlje časa, prednost naravnih repelentov pa je ta, da na naši koži ne puščajo neprijetnega občutka in se jih lažje odstrani iz kože. Trenutno so najbolj v uporabi zeliščni repelenti. Ti vsebujejo eterična olja, ki so komarjem neprijetnega vonja. Najbolj učinkoviti vonji za odganjanje komarjev so:

  • Evkaliptus
  • Limonska trava: pri odganjanju komarjev je uspešna, ker delujte tako, da zakrije vonj človeka. Najbolj je učinkovita v obliki spreja.
  • Sivka: vsebuje aromatična olja, ki jih žuželke sovražijo. Eterično olje sivke je učinkovito tudi pri lajšanju srbečice.
  • Melisa: predstavlja odlično naravno zaščito proti komarjem, saj vsebuje svojino, imenovano citronenal, ki žuželkam zelo smrdi.

Pri boju proti komarjem pa poznamo tudi kemične repelente. Eden najbolj učinkovitih je DEET (dietiltoluamid), ki učinkuje proti komarjem, muham, bolham in klopom. Njegove prednosti so učinkovitost proti različnim insektom in dolg čas delovanja, česar ne dosega noben od ostalih repeletov proti komarjem in insektom. V kolikor torej želimo najboljšo zaščito proti komarjem, je priporočljiv nakup repelenta, ki vsebuje DEET, vendar je potrebno paziti, da ta ne škoduje naši koži. Kemični repelenti proti komarjem namreč lahko dražijo kožo.


Repelent proti komarjem za sproščeno uživanje v poletnih večerih

Komarji nam lahko uničijo še tako prijeten poletni večer. Pogosto se takrat odpravimo na kakšen sprehod v naravo ali pa sedimo na terasi. Proti komarjem se lahko zaščitimo z repelentom proti komarjem in tigrastim komarjem.

Sprej proti komarjem lahko ima prijeten vonj, enostaven je za zanos, in kar je najpomembnejše, je zelo učinkovit pri odganjanju komarjev. Deluje do 9 ur in s samo enim nanosom odbija vse vrste komarjev. Idealen je za uporabo v tropskih območjih z jezeri, v gozdovih in vedno, kadar potrebujete dodatno zaščito pred komarji. Učinkovit je tudi na območjih z velikim tveganje za okužbo z malarijo in ostalimi bolezni, ki jih prinašajo komarji in drugi insekti. Za najboljšo zaščito proti komarjem se obrnite na podjetje Tosama.