MIG varjenje, MAG varjenje in TIG varjenje

Varjenje | VIRS d.o.o.


MIG varjenje, MAG varjenje in TIG varjenje, kaj je to? Varjenje je postopek, pri katerem spajamo dva ali več delov materiala v celoto z uporabo toplote ali pritiska. Strokovnjaki podjetja Virs vam bodo razložili kaj je točkovno varjenje, kaj lasersko varjenje in kakšna je varna varilna tehnika.


MIG varjenje, MAG varjenje in TIG varjenje


MIG varjenje, MAG varjenje in TIG varjenje so različne varilne tehnike, katera varilna tehnika je za vas najbolj optimalna, se odločite glede na material, ki ga boste varili, samo debelino materiala, kakšna mora biti kakovost zvara in storilnost. MIG varjenje in MAG varjenje se danes uporabljata v vsej varilni industriji, njuna prednost je v tem, da podajalna naprava skrbi za dodajanje materiala, medtem ko je ročno dodajanje značilno za TIG varjenje. MIG varjenje in MAG varjenje poteka tako, da podajalna naprava prenese žico nad gorilnikom do nastajajočega zvara, preko gorilnika se hkrati dodaja še zaščitni plin. MIG varjenje in MAG varjenje se razlikujeta samo v uporabi drugega zaščitnega plina. TIG varjenje je počasnejša varilna tehnika, vendar natančnejša in če potrebujete točne, kvalitetne zvare, boste uporabili TIG varjenje. Za TIG varjenje ni nujno dodajnje materiala, saj se lahko spoji kar sama robova dveh varjenih predmetov. V ponudbi našega podjetja boste za MIG varjenje, MAG varjenje in TIG varjenje našli širok izbor vrhunskih varilnih naprav kot so varilni aparati Kemppi, varilni aparati inverter, gorilniki Kemppi...


Lasersko varjenje in točkovno varjenje


Lasersko varjenje poteka tako, da se pomočjo CO2 ustvari laser, ki ga usmerimo v material, ki nam bo spojil želene kose. Lasersko varjenje je hitro, zvar je tanek in tempreturno območje je manjše, zato je lasersko varjenje najboljše za varjenje materialov, ki ne presesejo velikih toplotnih obremenitev. Lasersko varjenje je zelo natančno in z ustvarjenimi tankimi zvari so spremembe na predmetih neznatne. Točkovno varjenje pa je uporovno varjenje, kjer moramo z uporabo elektrike vsako točko materiala segreti na temperaturo tališča materiala in material stisnemo skupaj. Točkovno varjenje je v uporabi pri varjenju pločevin.


Varilna tehnika - napotki za varjenje


MIG varjenje, MAG varjenje, TIG varjenje, lasersko varjenje, točkovno varjenje so brez upoštevanja navodil za varno varjenje precej nevarni postopki. Zato so strokovnjaki v našem podjetju za vas spisali abc varjenja, ki ga je pametno večkrat prebrati. Opisali so različne varilne tehnike, dodali nasvete za pred in med varjenjem, razložili varnostne postopke in kako variti.


VIRS d.o.o. | MIG varjenje in MAG varjenje, povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje