Kakovostne toplotne črpalke voda voda, zrak voda, zemlja voda in zrak zrak

Toplotne črpalke | Instalacije Štrus

Toplotne črpalke () so varčnejše z električno energijo od konvencionalnih ogrevalnih naprav, prav tako pa ne uporabljajo fosilnih goriv za kakovostno ogrevanje prostora. Cena namestitve toplotne črpalke je nekoliko višja, vendar se zaradi energetske varčnosti in večjega izkoristka energije toplotna črpalka izkaže kot popolna naložba za dolgoročni čas. Odločite se za nakup toplotne črpalke zemlja voda - obiščite podjetje Instalacije Štrus.


Delovanje toplotne črpalke

Toplotne črpalke delujejo po principu odvzemanja in dodajanja toplote. Odvzemajo namreč toploto snovem z nižjo temperaturo. Tako pridobljeno toploto oddajo v ogrevalni sistem, ki je na višjem temperaturnem nivoju. Toplotne črpalke za ogrevanje oziroma za ogrevanje sanitarne vode za takšno ciklično delovanje potrebujejo dodaten pogonski medij. Za ta prenosni medij toplotna črpalka uporablja okolju neškodljiva hladiva R22, R134a ter mešanico R404a in R410a. Toplotne črpalke zrak voda delimo na kompaktne in »split« toplotne črpalke, pri katerih so posamezni deli nameščeni na različnih lokacijah - uparjalnik toplotne črpalke namestimo blizu toplotnemu viru, v kotlovnico pa postavimo kondenzator ter hranilnik toplote.


Toplotne črpalke (TČ) zrak voda, voda voda in zemlja voda

Izbirate lahko med različnimi vrstami toplotnih črpalk. Najbolj ekonomične so toplotne črpalke zemlja voda, priljubljene pa so tudi druge - TČ zrak voda, toplotne črpalke voda voda in toplotna črpalka zrak zrak. Naštete TČ delujejo po različnih principih. Toplotne črpalke voda voda za svoje delovanje izkoriščajo temperaturne razlike podtalne vode, toplotne črpalke zemlja voda izkoriščajo sončno energijo, shranjeno v zemeljski skorji. Toplotne črpalke zrak voda izkoriščajo zračno temperaturo, zato so najprimernejše za območja z milim podnebjem (Obala, Goriška).


Nakup toplotne črpalke in cena (TČ) toplotne črpalke

Toplotne črpalke se odlikujejo z večjim energetskim izkoristkom, zato so energetsko varčnejše od ostalih ogrevalnih naprav. Z uporabo toplotne črpalke porabimo od 2 do 5-krat manj denarja za ogrevanje kot porabijo naprave za ogrevanje, ki za svoje delovanje izkoriščajo plin, fosilna goriva ali elektriko. Nakup toplotne črpalke se tako obnese dolgoročno. Namestitev toplotne črpalke v starejših hišah je nekoliko dražja, vendar se vam nakup dolgoročno izplača, v novogradnjah pa je namestitev toplotne črpalke zelo priporočljiva.


V podjetju Instalacije Štrus vam nudimo kakovostne toplotne črpalke, solarne sisteme za ogrevanje hiše, vodovodne inštalacije, plinske inštalacije, centralno ogrevanje, prezračevalne sisteme, obnovljivi viri energije,...


Instalacije Štrus | Toplotne črpalke TČ - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje