Agregat – priročen aparat, ko potrebujemo električno energijo

 

Ko nam zmanjka elektrike ali pa se nahajamo na območju, kjer ni električnega omrežja, nam na pomoč priskoči električni generator oz. agregat, ki pretvarja mehansko energijo v nam vsem zelo iskano električno energijo. Mehansko energijo največkrat ustvarjajo bencinski ali dieselski motorji. Prenosni agregati so nepogrešljivi na oddaljenih in nedostopnih terenih, s seboj pa jih lahko vzamemo tudi na potovanje ali izlet. Poleg prenosnih so na voljo tudi kompaktni in traktorski agregati, možna pa je tudi izdelava agregata po meri.
Glede na zahtevnost uporabe oz. glede na njeno namembnost se agregati delijo na enofazne (do 12kW) in trifazne (od 5 do 1000 kW). Seveda imajo različni agregati različno nominalno moč, razlikujejo pa se tudi po porabi goriva, ki se meri v porabljenih litrih na eno uro delovanja. Vsekakor je med električnimi agregati treba izbirati na podlagi namena uporabe. Če se na primer ukvarjamo z varjenjem, bomo izbrali agregat za varjenje. Ne glede na vrsto agregata pa naj bo ta kakovosten in varen, saj bo tako manj možnosti, da bi prišlo do kakršnekoli nesreče.

 

Agregati na bencinski pogon med najbolj priljubljenimi

 

Bencinski in dizelski agregatiAgregati, ki imajo bencinski motor, imajo več prednosti pred agregati na dieselski pogon. To so predvsem ugodnejša cena, tišje delovanje in manjše onesnaževanje okolja. Diesel agregati pa so priporočljivi za dolgotrajnejša in bolj zahtevna dela, saj so ponavadi sestavljeni iz 4-taktnega motorja z direktnim vbrizgom, ki so primerni za večjo stopnjo obremenitve. Cenejše gorivo, manjša poraba, hiter zagon in hitro prevzemanje obremenitve pa so značilnosti, zaradi katerih so diesel električni agregati včasih tudi boljša izbira kot bencinski.
Dieselski pa ima pred bencinskim agregatom še eno pomembno prednost in to je daljša življenjska doba. To pomeni, da so dolgoročno gledano kljub nekoliko dražjemu nakupu dieselski električni agregati ugodnejša investicija.

 

Agregat – več kot dobrodošel dodatek pri aparatih za varjenje

 

Agregati so več kot dobrodošel pripomoček za varjenje. To vedo vsi, ki se profesionalno ali pa amatersko ukvarjajo s to dejavnostjo. Če sredi dela zmanjka elektrike, aparat le priklopite na agregat za varjenje in delo se lahko nadaljuje. Tega se še posebej zavedajo gradbena podjetja, zato si skupaj z varilnimi aparati vedno priskrbijo tudi agregate.

Obiščite našo stran in si oglejte ponudbo kmetijske mehanizacije!

 

Tehnomatica d.o.o. | Kmetijska mehanizacija po ugodni ceni – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Tehnomatica d.o.o.
Naslov
Kidričeva ulica 14B
1236 Trzin
Spletna stran
E-pošta
+386 1 563 62 60
Seznam fraz
bencinski agregat, dieselski agregat, agregat za varjenje
ZEMLJEVID