Pošlji povpraševanje

Agregat - priročen aparat, ko potrebujemo električno energijo

Ko nam zmanjka elektrike ali pa se nahajamo na območju, kjer ni električnega omrežja, nam na pomoč priskoči električni generator oz. agregat, ki pretvarja mehansko energijo v nam vsem zelo iskano električno energijo. Mehansko energijo največkrat ustvarjajo bencinski ali dieselski motorji. Prenosni agregati so nepogrešljivi na oddaljenih in nedostopnih terenih, s seboj pa jih lahko vzamemo tudi na potovanje ali izlet. Poleg prenosnih so na voljo tudi kompaktni in traktorski agregati, možna pa je tudi izdelava agregata po meri.
Glede na zahtevnost uporabe oz. glede na njeno namembnost se agregati delijo na enofazne (do 12kW) in trifazne (od 5 do 1000 kW). Seveda imajo različni agregati različno nominalno moč, razlikujejo pa se tudi po porabi goriva, ki se meri v porabljenih litrih na eno uro delovanja. Vsekakor je med električnimi agregati treba izbirati na podlagi namena uporabe. Če se na primer ukvarjamo z varjenjem, bomo izbrali agregat za varjenje. Ne glede na vrsto agregata pa naj bo ta kakovosten in varen, saj bo tako manj možnosti, da bi prišlo do kakršnekoli nesreče.

Agregati na bencinski pogon med najbolj priljubljenimi

Bencinski in dizelski agregatiAgregati, ki imajo bencinski motor, imajo več prednosti pred agregati na dieselski pogon. To so predvsem ugodnejša cena, tišje delovanje in manjše onesnaževanje okolja. Diesel agregati pa so priporočljivi za dolgotrajnejša in bolj zahtevna dela, saj so ponavadi sestavljeni iz 4-taktnega motorja z direktnim vbrizgom, ki so primerni za večjo stopnjo obremenitve. Cenejše gorivo, manjša poraba, hiter zagon in hitro prevzemanje obremenitve pa so značilnosti, zaradi katerih so diesel električni agregati včasih tudi boljša izbira kot bencinski.
Dieselski pa ima pred bencinskim agregatom še eno pomembno prednost in to je daljša življenjska doba. To pomeni, da so dolgoročno gledano kljub nekoliko dražjemu nakupu dieselski električni agregati ugodnejša investicija.

Agregat - več kot dobrodošel dodatek pri aparatih za varjenje

Agregati so več kot dobrodošel pripomoček za varjenje. To vedo vsi, ki se profesionalno ali pa amatersko ukvarjajo s to dejavnostjo. Če sredi dela zmanjka elektrike, aparat le priklopite na agregat za varjenje in delo se lahko nadaljuje. Tega se še posebej zavedajo gradbena podjetja, zato si skupaj z varilnimi aparati vedno priskrbijo tudi agregate.

Obiščite našo stran in si oglejte ponudbo kmetijske mehanizacije!

Tehnomatica d.o.o. | Kmetijska mehanizacija po ugodni ceni - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje