Z ortozo za stopalo do večje mobilnosti!

Ortoze za stopalo so pripomočki, ki se uporabljajo kot sestavni del rehabilitacije in sicer kot pomoč za ohranjanje položaja ali gibljivosti sklepov stopala in drugih delov telesa. Opornice so lahko statične, torej pomagajo vzdrževati položaj, druga vrsta opornic, tako imenovane dinamične, pa so namenjene povečanju gibljivosti poškodovanega predela oziroma sklepa, ki je zaradi poškodbe, na primer zloma ali operacije, ostal slabo gibljiv. Najpogosteje se ortoze uporabljajo na rokah, uporabljamo pa tudi ortoze za gleženj in stopalo.

ortoza za stopalo


Sestava ortoz za stopalo

Gre za posebno vrsto tkanine ali plastike, ki jo oblikujemo v topli vodi. Ta vrsta plastike, ki jo uporabljamo, daje zelo dobre rezultate tako glede samega oblikovanja kot glede obstojnosti, seveda pa je enako kot material sam pomembna tudi spretnost in izkušenost izdelovalca, saj je vedno mogoče še kaj izboljšati. Ortoze za stopalo iz tkanine imenujemo tudi stezniki, ki so narejeni na več različnih načinov, lahko v obliki nogavice ali traku za prilagoditev posamezniku.


Indikacije za uporabo ortoz za gleženj in stopalo

Indikacije za uporabo ortoz za gleženj so različna vnetja, zlomi in zvini gležnja, tudi poškodbe tetiv, predvsem Ahilove tetive. Z ortozo za stopalo dejansko vplivamo predvsem na dolžino normalnih kit, brazgotine kože in podkožja ter znotrajsklepne in obkitne zarastline, saj so te strukture odgovorne za normalno gibljivost in funkcionalnost sklepa.ortroza za stopalo in gleženj


Ortoze za stopalo v podjetju Tosama

V spletni trgovini Tosamashop.si vam podjetje zagotavlja različne tipe in znamke ortoz za gleženj in stopalo. Texenergy, Mueller, Thuasne, Futuro, Back on track so znamke, ki proizvajajo ortoze za gleženj in stopalo različnih velikosti glede na obseg pete.

Ravno možnost različnih velikosti ortoz za gleženj zagotavlja bolj individualizirano obravnavo in prilagoditev za posameznika. Ortoze za gleženj in stopalo se razlikujejo tudi glede na način aplikacije. Med njimi so manšeta, bandaža in elastični povoj.


Novost v podjetju Tosama- Texenergy

Znamka Texenergy izstopa ravno v eni posebnosti in sicer ti proizvodi delujejo na osnovi elektromagnetne terapije, ki jo omogočajo niti iz bakra, cinka in silicija, ki so vpletene v mehko mikro-tkanino, iz katere je narejena ortoza za stopalo. Elektromagnetna terapija, zelo stara znanost z zelo davnimi začetki, zdravi bolezni z nameščanjem kovin na prizadete dele telesa.

Energija, ki jo oddajajo kovine s sproščanjem prave količine mineralov, ki jih potrebuje organizem, povzroča dobro počutje, s pomočjo bio-stimulacije mikrocirkulacije. Različni elastični deli ortoze za stopalo z ergonomskim načinom tkanja in anatomsko obliko, zagotavljajo odlično nošenje, udobje in učinkovitost.

ortroza za stopalo in gleženj