Pošlji povpraševanje

Vložki in tamponi iz bombaža ne spreminjajo naravnega pH kože

Intimna nega je zelo pomembna, saj vpliva na zdravje celotnega telesa. Redno umivanje z ustreznimi negovalnimi sredstvi in nošenje perila iz naravnih materialov, preprečujejo zdravstvene probleme, ki so lahko zelo resni. Med menstruacijo morajo ženske še bolj paziti na ustrezno higieno, kar pomeni, da morajo vložke ali tampone redno menjati.

Ženske uporabljajo vložke in tampone vsak mesec po nekaj dni in ker so v stiku s kožo, je zelo pomembno iz kakšnega materiala so narejeni. Bombaž je najprimernejši material za vložke, tampone in spodnje perilo saj je mehak in kože ne draži, ne vpliva na naravno pH vrednost kože in sluznice, ima visoko vpojnost. Omogoča kroženje zraka kar prepreči pojav neprijetnega vonja.

Pri uporabi sintetičnih materialov, se koža pregreva, s čemer se ustvarjajo idealni pogoji za razna vnetja. Tosamini vložki Jasmin nature so popolnoma naravni. Vrhnja plast je narejena iz 100% bombaža, jedro pa je narejeno iz vpojne celuloze kateri je dodan superabsorbent. Spodnja plast vložka ima posebno folijo, ki je tekočinska zapora, še vedno pa prepušča zrak. Vložki Jasmin nature so brez parfuma, klora in barvil.

Vložki in tamponi

Uporaba vložkov in tamponov iz bombaža zmanjšuje možnost raznih vnetij

Zelo veliko žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila. Bakterije oziroma glivice, ki okužbo povzročajo porušijo naravno ravnovesje intimnih predelov. Vzrok za to so lahko starostne ali hormonske spremembe, kontracepcija, uporaba antibiotikov, neprimerne higiene, ki je lahko pomanjkljiva ali pretirana, nezaščiteni spolni odnosi, uporaba spodnjega perila in vložkov ali tamponov iz sintetičnih materialov.

V primeru okužbe nožnice ali zunanjega spolovila, je priporočljiva uporaba tamponov Natura Femina by ellen, ki vsebujejo probiotike in rastlinske maščobe. Pri pojavu težav, ki se kažejo kot srbečica, draženje, bolečina in bel izcedek, je potrebno najprej ugotoviti njihov vzrok. Za merjenje pH vrednosti je namenjen testi indikator pH control Natura Femina by ellen.

V primeru, da pH vrednost ni povišana, je težave mogoče odpraviti z uporabo tamponov Natura Femina by ellen s probiotiki. Med menstruacijo je potrebno tampone s probiotiki uporabljati vsaj 3 tampone dnevno, tri dni zaporedoma in tri cikluse zaporedoma. Priporočljiva je tudi uporaba kreme Natura Femina by ellen, ki poleg probiotikov vsebuje tudi rastlinske maščobe za vzdrževanje naravne mikroflore zunanjega spolovila.

Vložki in tamponi so v tesnem stiku s kožo, zato morajo biti narejeni iz naravnih materialov

Vir okužb nožnice je lahko tudi onesnažena voda, ki prodre vanjo med plavanjem. Iz tega razloga je nosečnicam kopanje odsvetovano, saj lahko bakterije ogrozijo plod. V Tosami so razvili tampone Jasmin sport aqua z medicinsko hidrofobno zaporo, ki preprečuje vstop vode v nožnico.

Torej vložki ali tamponi? Izberite kar vam ustreza, pri tem pa pazite na kakovost izdelkov.