Plan-net | Fotonapetostni moduli

Sončne celice, sončne celice - cenik


Sončne celice, ali tudi solarne celice, so polprevodniške diode, ki mogočajo pretvorbo svetlobe v elektriko. Temu procesu pravimo fotovoltaika. Bisol sončni kolektorji vsebujejo poli- in monokristalne silicijeve sončne celice, ki imajo najboljši energijski izkoristek. Monokristalne solarne celice imajo najvišje donose tudi v primerih nižje jakosti sončne svetlobe, a je njihova cena visoka. Polikristalne solarne celice pa so primernejše za večje strešne površine ali postavitve na prostem, so primerljivega izkoristka in se zato pogosteje uporabljajo. Nekateri sončni kolektorjivsebujejo tudi EFG celice, celice iz amorfnega silicija, celice iz kadmijevega telurida in CIS celice iz bakrovega-indijevega selenida, ki pa imajo precej manjši energijski izkoristek in zato niso v širši uporabi.

Solarne celice so lahko povezane vzporedno, s čimer povečujemo napetost ali zaporedno, pri čemer povečamo moč. Posamične sončne celice imajo prešibko napetost. Ko pa jih povežemo v module, pa takšni solarni sistemi dobijo napetost, ki je potrebna za uspešno delovanje. Slovensko podjetje Bisol izdeluje vse tanjše solarne celice, kar vodi v bolj ekološko proizvodnjo - potrebnih je manj surovin in manj energije za proizvodnjo, kar zagotavlja tudi manj odpadnega materiala. Sončna energija in vse čistejša izdelava opreme, ki je potrebna za njeno pridobivanje, je ena izmed poti za čistejši planet in bolj zdravo prihodnost. Če je to tudi vaš cilj, si oglejte sončne celice - cenik.

Sončni kolektorji


Sončni kolektorji so sestavljeni iz fotonapetostnih modulov, ki vsebujejo med seboj povezane sončne celice. Najpogosteje so sončni kolektorji nameščeni na strehah stanovanjskih hiš, v primerih poslovnih stavb pa se vgrajujejo tudi v fasade. Če je površina stavbe podjetja dovolj velika, pa lahko takšni solarni sistemi prerastejo v solarne oziroma sončne elektrarne. Pri tem je pomemben naklon strehe, lokacija stavbe, stran neba, na katero so obrnjeni sončni kolektorji in količino sončnega obsevanja, kar je pomembno za izračun največje možne količine elektrike. Na področju Slovenije je najprimernejša postavitev v smeri proti jugu, sončni kolektorji pa morajo imeti naklon 30°. Manjša odstopanja pri tem pa nimajo velikega vpliva na izkoristek. Pri investiciji v solarni sistem so na voljo subvencije in podpore, sončno energijo pa lahko tudi prodajate v javno omrežje. Javna agencija RS za energijo izda odločbo o dodelitvi podpore, Borzenov Center za podpore pa energijo prevzema in jo plačuje po ceni, ki je določena v odločbi.

Svetovno priznana kakovost podjetja Bisol


Vrhunske komponente iz najboljših materialov priznanih proizvajalcev, izdelane v Sloveniji, visoka odpornost, nizka degradacija in dovršen estetski izgled so kvalitete blagovne znamke Bisol, ki jih želimo ponuditi tudi vam. Razmišljate, kako bi oplemenitili vašo hišo ali podjetje in poskrbeli za čistejše okolje? Oglejte si sončne celice - cenik in nam pošljite povpraševanje.

Plan-net Solar | Fotonapetostni moduli, povezava do naše spletne strani:
Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje