Tamponi iz organskega bombaža in udobna uporaba

Tamponi so namenjeni za vsakodnevno uporabo v času menstruacije, zato morajo biti seveda maksimalno udobni. Pri pravilni uporabi tamponi ne smejo motiti ali dražiti nožnice- ključ je, da tampon vstavite dovolj globoko.

Prav tako lahko neprijeten občutek povzroči, če tampon vstavite v nožnico še pred začetkom menstruacije, kar je močno odsvetovano. Še posebej so tamponi priljubljeni med mladimi ženskami, ki so športno aktivne- gibanje namreč lahko povzroči, da se vložek izmakne, pri tamponu pa to ni mogoče. Privoščite si udobje in aktivno življenje, tudi v tistih dnevih s kvalitetnimi tamponi iz organskega bombaža.

Tamponi iz organskega bombaža: udobje in mehkoba bombaža

Organski bombaž je tisti bombaž, ki je pridelan in certificiran po ekoloških kmetijskih standardih. To pomeni, da za njegovo proizvodnjo ni bilo uporabljenih strupenih snovi ali GSO (gensko spremenjenih organizmov). To je pri tamponih še posebej pomembno, saj se ga vstavi neposredno v nožnico, torej sluznico, skozi katero snovi še lažje prehajajo.

Tamponi iz organskega bombaža so boljša izbira tudi za tiste, ki se spopadate z raznimi alergijami, saj so tamponi dermatološko testirani, brez dodanih parfumov in niso beljeni s klorom. Kljub vsemu pa je potrebno tudi tampone iz organskega bombaža menjavati na vsake 4 ure, da se izognete sindromu toksičnega šoka (v ang. TSS), ki je hudo zdravstveno stanje.