Pošlji povpraševanje

TOP talne obloge, parket - prodaja in polaganje parketa

Klasični masivni gotovi parketi podjetja TOP talne obloge po ugodnih cenah. Na voljo so različne vrste lesa. Posebej priljubljeni so masivni parketi iz hrasta. Masivni parket je zaradi kompaktne sestave občutljiv na nihanja zračne vlage v prostoru. Priporočljivo je, da je klima v prostoru ves čas enaka, da se položeni dvoslojni parketi ne premikajo. Les namreč diha in se lahko zgodi, da se parket dvigne ali pa nastanejo reže zaradi izsušenosti.

Klasični parketi so masivni, ki se lepijo na podlago. Potrebujejo končno obdelavo v obliki brušenja in končnega premaza z lakom ali oljem. Prijetni so za hojo v copatih ali brez njih. Masivnemu klasičnemu parketu iz hrasta lahko podaljašamo živlejnsko dobo z obnovo, ki jo lahko ponovoimo tudi 2x d 3x (lahko ga brusimo in lakiramo ali oljimo).


TOP talne obloge, parket vam nudijo:

Malo več o parketu

Industrijski ali tehno parket iz majhnih deščic

Tudi industrijski parket je lahko masiven, čeprav je sestavljen iz majhnih deščic. Industrijski parket se enako kot klasični lepi na podlago, brusi in končno obdela z lakom ali oljem. Če se temu želite izogniti, je gotovi parket bolj primerna izbira. Oljeni industrijski parket je prijetn za hojo in daje vtis domačnosti. Lahko se ga položi na več načinov, med katerimi pa sta najbolj priljubljena  angleški vez in vzporedno polaganje. Za bolj pisano podlago pa so na voljo panelni parketi. 

Panelni parketi imajo lahko številne vzorce in so cenovno lahko dostopni. Panelni parketi so izredno lahki za polaganje in tudi za vzdrževanje. Panelni parketi morajo biti položeni na ravno površino. Priporočljivo pa je, da je tovrstni parket tudi nekaj dni pred uporabo prinešen v prostor, kje ga boste položili. S tem se les navzame pogojev in se kasneje, ko je že položen, ne krči ali razteza.

Panelni parketi - preprosta montaža in vzdrževanje ter obnova (popravilo) parketa

Gotovi parketi so izredno dobri in imajo prednosti pred ostalimi vrstami parketov. Gotovi so enostavni za montažo. Gotovi tudi ne zahtevajo dodatnega brušenja in lakiranja, kar je izjemna prednost, gotovi pa ne smejo biti položeni na sisteme za talno gretje. V tem primeru so na voljo parketi za talno gretje.

Parketi za talno gretje

Parketi za talno gretje morajo biti odporni na temperaturne spremembe. Toplovodno talno ogrevanje namreč povzroča določena temperaturna nihanja in za takšne pogoje so najprimernejši večslojni parketi za talno gretje. Za talno gretje morajo za optimalno montažo imeti vsaj 3 centimetre betona med njimi in grelnimi cevmi in diletacijsko režo Zelo primeren je les tigerwood ali muiracatiara. Parketi za talno gretje ali klasični masivni, panelni, gotovi in industrijski - izbira je vaša. Pokličite nas!

Foto

Izdelki

Pokaži vse >
Laminat
Laminat

Laminat je ena od priljubljenih možnosti za talne obloge vašega doma ali poslovnega prostora. Je med...

Več
Parket
Parket

Parket je ena izmed talnih oblog, ki ga odlikuje brezčasen dizajn. Številni lastniki stanovanj, hiš...

Več

Storitve

Pokaži vse >
Obnova in popravilo parketa
Obnova in popravilo parketa

Obnova parketa pride v poštev, ko parket ni globinsko poškodovan in ko ima le-ta, še dovolj »mesa«,...

Več
Polaganje parketa
Polaganje parketa

Vsako polaganje parketa, pa naj si gre za polaganje gotovega parketa, klasičnega, lamelnega ali kant...

Več
Pokaži vse >
Parketi
Parketi

Obnove stanovanja je ljudi po malem strah, saj so to posegi v življenjski prostor, ki so... Več >

Pošlji povpraševanje