Talne oblogeTOP talne obloge, parket - prodaja in polaganje parketa

Klasični masivni parketi podjetja TOP talne obloge, parket po ugodnih cenah. Na voljo so različne vrste lesa. Posebej priljubljeni so masivni parketi. Masivni parket je zaradi kompaktne sestave občutljiv na nihanja zračne vlage v prostoru. Priporočljivo je, da je klima v prostoru ves čas enaka, da se položeni parketi ne premikajo. Les namreč diha in se lahko zgodi, da se parket dvigne ali pa nastanejo reže zaradi izsušenosti. 

 

Klasični parketi so masivni, ki se lepijo na podlago. Klasični parketi potrebujejo končno obdelavo v obliki brušenja in končnega premaza z lakom ali oljem. Klasični parketi so prijetni za hojo v copatih in tudi brez njih. Masivni klasični parketi so lahko večkrat obnovljeni (lahko jih brusimo in lakiramo ali oljimo) in jim s tem podaljšamo življenjsko dobo.

 

Industrijski ali tehno parketi iz majhnih deščic

Industrijski parketi so masivni, ki so sestavljeni iz majhnih deščic. Industrijski se enako kot klasični lepijo na podlago, brusijo in končno obdelajo z lakom ali oljem. Če se temu želite izogniti, so gotovi bolj primerna izbira. Oljeni industrijski so prijetni za hojo in dajejo vtis domačnosti. Industrijski so lahko položeni na več načinov. Med najbolj priljubljenimi sta angleški vez in vzporedno polaganje. Za bolj pisano podlago pa so na voljo panelni parketi.

 

Panelni parketi imajo lahko številne vzorce in so cenovno lahko dostopni. Panelni parketi so izredno lahki za polaganje in tudi za vzdrževanje. Panelni parketi morajo biti položeni na ravno površino. Priporočljivo pa je, da je tovrstni parket tudi nekaj dni pred uporabo prinešen v prostor, kje ga boste položili. S tem se les navzame pogojev in se kasneje, ko je že položen, ne krči ali razteza.


Parket


Panelni parketi – preprosta montaža in vzdrževanje ter obnova parketa

Gotovi parketi so izredno dobri in imajo prednosti pred ostalimi vrstami parketov. Gotovi so enostavni za montažo. Gotovi tudi ne zahtevajo dodatnega brušenja in lakiranja, kar je izjemna prednost, gotovi pa ne smejo biti položeni na sisteme za talno gretje. V tem primeru so na voljo parketi za talno gretje.

 

Parketi za talno gretje

Parketi za talno gretje morajo biti odporni na temperaturne spremembe. Toplovodno talno ogrevanje namreč povzroča določena temperaturna nihanja in za takšne pogoje so najprimernejši večslojni parketi za talno gretje. Za talno gretje morajo za optimalno montažo imeti vsaj 3 centimetre betona med njimi in grelnimi cevmi in diletacijsko režo Zelo primeren je les tigerwood ali muiracatiara. Parketi za talno gretje ali klasični masivni, panelni, gotovi in industrijski – izbira je vaša. Pokličite nas!

 

TOP talne obloge, parket | Parketi, talne obloge, parketi za talno gretje, salon parketa - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
TOP TALNE OBLOGE, PARKET, MITJA GODNJAVEC S.P.
Naslov
Beblerjev trg 1
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
031 871 097
Seznam fraz
top talne obloge, parket, talne obloge, salon parketa
ZEMLJEVID