4 razlogi za uporabo masažnega bazena pozimi 

Notranji ali zunanji masažni bazen je odličen način sprostitev in premagovanje stresa v dolgih zimskih večerih.
Oblecite kopalke, ogrinjalo in že ste pripravljeni na jacuzzi in sproščanje v njem.

Za vas smo pripravili 4 koristne nasvete, zakaj je pozimi uporaba masažnega bazena še posebno priporočljiva.

1. ZDRAVSTVENE KORISTI  

Hladno zimsko vreme pogosto oslabi naš imunski sistem in nam s tem prinese veliko prehladov in virusov. Odličen način za preprečevanje bolezni  je ravno namakanje v masažnem bazenu. Redno uporabljanje jacuzzija lahko zelo pozitivno vpliva na naš krvni obtok. Ta je zelo pomemben, saj s hitrejšim pretokom narašča tudi število belih krvnih celic. Te drobne celice so vaša najboljša obramba pred virusi in bakterijami. Usmerjena so v tista področja v telesu, ker so prisotni mikrobi in toksini. Tako vam omogočajo, da ohranite dober in močen imunski sistem ter tako preprečujejo nastanek bolezni.

2. LAJŠANJE BOLEČIN  

V zimski sezoni so vse bolečine močnejše in hujše. Razlog tiči predvsem v dejstvu, da se v zimskih mesecih manj rekreiramo in več ležimo ter sedimo. Tudi če v zimskih mesecih ne morete iti ven in telovadite, ne skrbite. Vsakodnevna uporaba masažnega bazena, lahko lajša vse vrste kroničnih bolečin kot je recimo artritis. Topla voda in masažne šobe, lajšata mišično napetost in hkrati povečata pretok krvi v poškodovanih sklepih in mišicah. Z izboljšanjem cirkulacije boste opazili manj vnetij in boljšo gibljivost. Za še boljše rezultate pa poskusite z lahkim raztezanjem, ki ga lahko izvedete kar v masažnem bazenu ali pa ko pridete iz njega, ko so vaše mišice še tople in prožne. 


3. NARAVNI PREPREČEVALEC STRESA 

Zimsko vreme in dolge noči lahko še dodatno povzroči slabo voljo, zaskrbljenost in posledično stres. Najboljši način, katerega si sploh lahko zamislite, je namakanje v jacuzziju z dobro masažo in vašo najljubšo pijačo v roki. Topla voda bo v kombinaciji z močno masažo omilila napetost in pomagala mišicam, da se sprostijo. Ogrevana voda poveča proizvodnjo endorfina. Endorfin je hormon v našem telesu, ki se izloča v možganih in velja za naravnega blažilca bolečine, ki je po učinku podoben morfiju. Tako imate zaradi njega občutek dobrega počutja, zadovoljstva in sreče.

4. DOBER NAČIN ZA DRUŽENJE 

Če vam zmanjkuje idej za zimsko zabavo, ne glejte dlje od svojega dvorišča. Tako je, vaš bazen masažni je idealen način za dober klepet ali pa noro zabavo. Poskrbite le, da bodo vaši gostje imeli s seboj kopalke, toplo ogrinjalo in po možnosti toplo kapo. Lahko se igrate kakšno zabavno igro kot je na primer vodni ping-pong. Dodajte še malo glasbe in tako boste poskrbeli za odlično zabavo.

ZA KONEC

Kot smo videli, je uporaba jacuzzija v zimskih dneh več kot priporočljiva, saj vpliva tako na našo kožo, počutje, imunski sistem, zdravje, blaži naše bolečine, preprečuje stres hkrati pa je še dober prostor za druženje in zabavo

Za enostavnejšo izbiro pravega masažnega bazena, smo za vas pripravili tudi članek Kako izbrati masažni bazen?

Za vse tiste, ki pa še niste prepričani ali je jacuzzi res za vas, si lahko prebirite članek Ali potrebujem masažni bazen?

Vse radovedne vabimo, da si pogledate tudi kakšen vpliv na naše zravje imajo masažni bazeni, torej Kaj je kromoterapija in kaj hidroterapija?

Različne modele masažnih bazenovplavalnih bazenov in drugih pripomočkov za nego vode si lahko ogledate na spletni strani Trgovina Jana.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje