Pošlji povpraševanje

4. razlogi za uporabo masažnega bazena pozimi 

Ali iščete nove načine kako se znebiti stresa, katerega prinese zima?
Potem je notranji ali pa zunanji masažni bazen vse kar potrebujete.
Oblecite kopalke, ogrinjalo in že ste pripravljeni na jacuzzi in sproščanje v njem.

Za vas smo pripravili kar 4 koristne nasvete, zakaj je uporaba masažnega bazena v zimskem mesecu priporočljiva.

1. ZDRAVSTVENE KORISTI  

Hladno zimsko vreme pogosto oslabi naš imunski sistem in nam s tem prinese veliko prehladov in virusov. Odličen način za preprečevanje vseh teh bolezni je ravno namakanje v masažnem bazenu. Redno uporabljanje jacuzzija lahko zelo pozitivno vpliva na naš obtok. Ta je zelo pomemben, saj s hitrejšim pretokom narašča tudi število belih krvnih celic. Te drobne celice so vaša najboljša obramba pred boleznimi. Usmerjena so v tista področja v telesu, ker so prisotni mikrobi in toksini. Tako vam omogočajo ohraniti dober in močen imunski sistem, ter prepričujejo, da bi zboleli.

2.  LAJŠANJE BOLEČIN  

V zimski sezoni so vse bolečine močnejše in hujše. Razlog je predvsem v tem, da v hladnejših temperaturah po navadi več sedimo in ležimo, predvsem to velja za starejše. Tudi če v zimskih mesecih ne morete iti ven in telovadite, ne skrbite. Vsakodnevna uporaba masažnega bazena, lahko lajša vse vrste kroničnih bolečin kot so recimo artritis. Topla voda in masažne šobe, lajšata mišično napetost in hkrati povečata pretok krvi v poškodovanih sklepih in mišicah. Ko se bosta vaša cirkulacija oz. pretok izboljšala boste opazili manj vnetij in boljšo gibljivost. Za še boljše učinke in rezultate, pa poskusite z lahkim raztezanjem, v masažnem bazenu ali ko pridete iz njega, ko so vaše mišice še tople in prožne.


3. NARAVNI PREPREČEVALEC STRESA 

Zimsko vreme lahko še dodatno povzroči slabšo voljo, zaskrbljenost in s tem stres. Najboljši način katerega si sploh lahko zamislite je namakanje v jacuzziju, z dobro masažo in vašo najljubšo pijačo v roki. Topla voda v kombinaciji z močno masažo omilila napetost in pomagala mišicam, da se sprostijo. Ogrevana voda poveča proizvodnjo endorfina. To je hormon v našem telesu, ki se izloča v možganih. Gre za naravnega blažilca bolečine, ki je po učinku podoben morfiju. Tako imate zaradi njega občutek dobrega počutja, zadovoljstva in sreče.

4. DOBER NAČIN ZA DRUŽENJE 

Če vam zmanjkuje idej za zimsko zabavo, ne glejte dlje od svojega dvorišča. Tako je, vaš bazen masažni je idealen način za dober klepet ali pa noro zabavo. Poskrbite le, da bodo vaši gostje imeli s seboj kopalke, toplo ogrinjalo in po možnosti toplo kapo, tako bodo že pripravljeni na zabavo. Lahko se igrate kakšno zabavno igro kot je na primer vodni ping-pong. Dodajte še malo glasbe in tako bo vaša zabava najboljša daleč na okoli.

ZA KONEC

Kot smo videli, je uporaba jacuzzija v zimskih dneh več kot priporočljiva, saj vpliva tako na našo kožo, počutje, imunski sistem, zdravje, blaži naše bolečine, preprečuje stres hkrati pa je še dober prostor za druženje in zabavo

Za enostavnejšo izbiro pravega masažnega bazena, smo za vas pripravili tudi članek Kako izbrati masažni bazen?

Za vse tiste, ki pa še niste prepričani ali je jacuzzi res za vas, si lahko prebirite članek Ali potrebujem masažni bazen?

Vse radovedne, vabimo da si pogledate tudi kakšen vpliv imajo masažni bazeni na naše zdravje, torej Kaj je kromoterapija in kaj hidroterapija?

Različne modele masažnih bazenovplavalnih bazenov in drugih pripomočkov za nego vode si lahko ogledate na spletni strani Trgovina Jana.

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje