Pošlji povpraševanje

Zakaj potrebujete več kot le mini davčno blagajno?

Ste se že srečali z izrazom mini davčna blagajna? Mini davčna blagajna je pravzaprav davčna blagajna, ki je še posebej primerna za mikro in male podjetnike. Največja prednost mini davčne blagajne je, da je običajno tudi mobilna oz. prenosna blagajna, ki je hkrati tudi enostavna za uporabo. Če izberete pravilno, pa vam bo davčna blagajna v precejšnjo pomoč pri samem delu.

Berite dalje in spoznajte vse prednosti, ki jih lahko ponuja premišljeno izbrana mobilna davčna blagajna!

Mini davčna blagajna za lažje poslovanje

Mini davčna blagajna: zakaj jo moram imeti? 

Davčno blagajno morajo vsi podjetniki uporabljati od leta 2016 dalje. Z zakonom je bilo sicer predvideno določeno prehodno obdobje, v sklopu katerega je bilo ob gotovinskem poslovanju še mogoče uporabljati vezano knjigo računov. A kasneje je uporaba davčnih blagajn z zakonom določena kot obveznost podjetij, ki poslujejo z gotovino.

Zakaj je prišlo do tovrstne spremembe? Finančna uprava Republike Slovenije na ta način lažje nadzira podatke o računih in s tem vsaj v določeni meri izvaja nadzor nad sivo ekonomijo. Vseeno pa so od leta 2018 dalje podjetniki sami tisti, ki izbirajo, ali bodo pri poslovanju z gotovino uporabljalo mini davčno blagajno ali vodeno knjigo računov. 

Izberite davčno blagajno, ki vam bo olajšala poslovanje

Res je, potrebujete mini davčno blagajno — ampak, zakaj ne bi razmislili o blagajni, ki ponuja več kot samo izdajanje računov? Današnje davčne blagajne se namreč precej razlikujejo od tistih, ki so jih poznali pred leti. Poglejmo si, katere prednosti lahko nudi pravilno izbrana davčna blagajna.

Naj bo blagajna tudi prenosna oz. mobilna davčna blagajna 

Mobilna davčna blagajna oz. prenosna davčna blagajna je sodobna različica davčne blagajne. Predvidevamo, da tudi sami sklepate, kakšna je razlika med običajno in mobilno davčno blagajno — prve seveda ne moremo prenašati, medtem ko drugo lahko prenašamo na različne kraje.

Tako je mobilni sistem še posebej primeren za vse, ki delo opravljate na različnih lokacijah ali pa storitve izvajate na raznovrstnih dogodkih. Res pa je, da mobilne davčne blagajne mobilnosti ne omogočajo le vam, temveč tudi vašim strankam. Namesto, da bi stranko prosili, da pride do mesta nakupa, lahko mesto nakupa pripeljete k njej. S tem boste čas, ki je pomemben za optimizacijo celotnega delovnega procesa, prihranili tako sebi kot stranki.

Poleg tega so mobilne davčne blagajne pogosto tudi manjše od običajnih davčnih blagajn, zato nam omogočajo lažjo prenosljivost

Blagajna je lahko združljiva tudi z drugimi platformami

Pa še kako res je! Mnoge davčne blagajne omogočajo integracijo z drugimi platformami in vtičniki ter vam s tem še dodatno olajšujejo in izboljšujejo poslovanje. Običajno lahko po potrebi vtičnike dodate v svojem uporabniškem računu, cene vseh pa preverite v ceniku posamičnega ponudnika.

Eden izmed takšnih ponudnikov je tudi podjetje Shopsy, ki mu zaupajo številni naročniki, kot so Dnevnik, J&B restavracija, Mlinotest in drugi, ki ne sprejemajo kompromisov pri delovanju svoje davčne blagajne.

Shopsy davčna blagajna je naročnike prepričala prav z možnostjo povezljivosti z različnimi vtičniki. Shopsy namreč omogoča integracijo z vtičniki, kot so vodenje zalog, uvoz postavk iz Excela, izvoz dokumentov in integracijo s tehtnico in koledarjem.

Vodenje zalog: omogoča dodajanje celotnega razdelka nabave v mini davčno blagajno.
Uvoz postavk iz Excela: s pomočjo tega vtičnika lahko postavke iz Excela uvozite v dokument.
Koledar: vtičnik zagotavlja funkcionalnosti koledarja in s tem tudi lažjo organizacijo časa.
Izvoz dokumentov: vtičnik omogoča izvoz vsega potrebnega v datoteko PDF.
Integracija s tehtnico vam omogoča tehtanje.

Poleg že naštetih vtičnikov pa lahko s pomočjo davčne blagajne Shopsy izkoristite še dve dodatni možnosti:

● Prenos blagajniških dnevnikov in izdanih računov v Navision.
● Prenos blagajniških dnevnikov in izdanih računov v Minimax.

Pomembno je torej, da se pozanimate, katere dodatne funkcije vam omogoča davčna blagajna, za katero se odločate. Zakaj si ne bi olajšali dela, če imate to možnost? 

Razmišljajte o možnosti širitve posla 

Predstavljajte si, da se vaš posel v nekaj letih močno razširi. Če prvič ne boste izbrali pametno, potem boste verjetno ob širitvi posla primorani razmišljati o novi davčni blagajni.

Če pa boste že na začetku razmišljali tudi o možnosti širitve, potem boste verjetno izbrali tudi davčno blagajno, ki vam bo omogočala preklop med paketi, ki ponujajo različno število blagajn.

Predstavljajte si, da ste gostinec, ki prične z enim gostinskim obratom, ki potrebuje zgolj posamično mini davčno blagajno. A posel vam prav kmalu začne cveteti in razmišljate o širitivi na druge konce države — kar pomeni, da potrebujete tudi večje število davčnih blagajn.

Shopsy davčna blagajna vam omogoča preklapljanje med različno velikimi paketi. To v praksi pomeni, da lahko brez dodatnih stroškov na mesečni ravni menjujete pakete, ki nudijo različno število blagajn. Ob koncu meseca pa vam bomo zaračunali le najdražji paket izmed izbranih.

Prav tako je pomembno, da vam izbrana blagajna omogoča več prijavljenih uporabnikov hkrati, saj s tem vsakemu zaposlenemu olajšate proces dostopa do blagajne in samega dela — Shopsy izpolnjuje tudi to zahtevo. 

Ali mobilna blagajna zares podpira Windows, iOS in Android? 

Res je, da je večina davčnih blagajn precej “prilagodljivih” — a žal ne vse. Številne davčne blagajne vam ne omogočajo uporabe na vseh napravah. Nekatere davčne blagajne so prilagojene zgolj na sistem Android, spet druge ne prijateljujejo s sistemoma Windows in iOS.

Tako poskusite najti blagajno, ki ustreza vsem vašim potrebam, vključno s tem, da jo lahko uporabljate na strojni opremi po svoji želji. Shopsy davčna blagajna podpira iOS, Android in Windows sisteme. Tudi sicer pa lahko Shopsy sistem uporabljate tako na računalniku kot tablici ali telefonu. Shopsy strokovnjaki vam bodo sicer v veliko oporo in pomoč tudi pri izbiri prave strojne opreme za vaše podjetje.

Če ste prebrali celoten članek, potem ne dvomimo, da znate odgovoriti na vprašanje iz naslova — zakaj potrebujete več kot le mini davčno blagajno? Odgovor nanj je namreč preprost: zato, ker vam premišljeno izbrana davčna blagajna lahko olajša celotno poslovanje in s tem prihrani čas!

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje