Kako deluje toplotna črpalka? Enostavno. S pomočjo sonca!

Kako deluje toplotna črpalka? Energijo za ogrevanje na toplotno črpalko priskrbi kar sonce. V okolju okrog nas je namreč uskladiščeno zelo veliko toplote, ki je nastala kot posledica delovanja sonca. Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in sanitarne vode vso to energijo izkoriščajo in to z najnižjimi možnimi stroški: vse kar potrebujete je, da zagotovite napajanje toplotne črpalke. Cena, ki jo morate plačati za kurjavo je tako izredno nizka. Glede na to, kako delujejo, poznamo naslednje toplotne črpalke: toplotne črpalke zrak voda, toplotne črpalke zemlja voda in toplotne črpalke voda voda. Če vas zanimajo podrobnosti o tem, kako delujejo posamezne toplotne črpalke, vas vabimo, da se oglasite pri nas, saj vam bomo to z veseljem pojasnili.

Kako deluje toplotna črpalka, ki črpa toploto iz zemlje?

Pravzaprav toplotne črpalke zemlja voda delujejo na dva načina. Geosonda na globini, ki jo določi izvedenec, zbira toploto, ki se nahaja v kamninah. Včasih so te sonde tudi dvesto metrov pod zemeljsko površino - globina pa je vedno odvisna od pogojev zemljišča, na katerem je postavljena toplotna črpalka za ogrevanje hiše in sanitarne vode. Drugi način delovanja pa je zbiranje toplote s pomočjo zemeljskih kolektorjev, ki so zakopani le kak meter pod zemeljskih površjem. Zato mora biti površina zemljišča dovolj velika, da bi bilo ogrevanje na takšno toplotno črpalko mogoče. Toplotna črpalka voda voda deluje podobno, le s to razliko, da je vezana na podtalnico in ne na kamnine oziroma zemljino.

KAKO DELUJE TOPLOTNA ČRPALKA?

Ogrevanje na toplotno črpalkoToplotna črpalka voda voda je primerna, če imate podtalnico

In kako deluje toplotna črpalka, ki črpa sončno energijo iz podtalnice? Toplotna črpalka voda voda črpa vodo v toplotni izmenjevalnik iz vodnjaške vrtine. Oddaljenost mora biti zadostna, da preprečimo kroženje vode, saj bo toplotna črpalka voda voda le tako delovala optimalno in ogrevanje vaše hiše na toplotno črpalko bo zadovoljivo.

Ogrevanje na toplotno črpalko je najbolj pametna odločitev

Če smo opravili svojo nalogo in vam solidno pojasnili, kako deluje toplotna črpalka, smo prepričani, da ste sprevideli, da se ogrevanje na toplotno črpalko od vseh opcij ogrevanja še najbolj izplača. Predlagamo vam, da se oglasite pri nas in da skupaj izberemo, katera opcija toplotne črpalke je za vas najbolj primerna.

Ths.si | Kako deluje toplotna črpalka? Deluje na štiri možne načine. - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...
Pokaži vse >
Talno gretje
Talno gretje

Talno gretje je zelo učinkovit sistem za ogrevanje v stanovanju, podjetju, raznih delavnicah…... Več >

Pošlji povpraševanje