Odkup in prodaja več vrst hlodovine


Odkup in prodaja hlodovine je ena izmed gozdarskih storitve, ki jih nudi podjetje Tisa d.o.o. Naši izkušeni delavci bodo poskrbeli za kakovosten posek in spravilo lesa: vsa podrta drevesa iz gozda bodo odstranjena profesionalno, ne da bi pri tem gozd poškodovali. Pri izvajanju del upoštevamo zakonske predpise v gozdarstvu in z dolgoletnimi izkušnjami skrbimo tudi za nego in sanacijo gozdov, ki so jih poškodovale ujme, zajedalci ali druge bolezni.
Posek (in spravilo lesa) je lahko v določenih situacijah zelo zahtevno in nevarno, vendar vedno izvedljivo opravilo. Potrebna je izbira pravilnega načina in potrebne opreme s strani izvajalca.

PREBERITE SI VEČ O UREJANJU VRTA TUKAJ!


Odkup in prodaja hlodovine: katera je najboljša hlodovina za drva?


Odkup hlodovine za drva je odvisna od namena, ki ga imate za drva. Če kupujete drva za kuhanje in peko, bo najbolj primeren les iglavcev, ker ima večjo kurilno vrednost na kilogram in zato izgoreva močneje in hitreje. Če pa uporabljate drva za ogrevanje, je najboljše uporabiti les listavcev. Zakaj? Ker ima les listavcev visoko gostoto in višjo gorilnost na m3. Gori tudi počasneje in tvori več žerjavice. Po navadi se uporablja les listavcev slabše kakovosti. Prodaja hlodovine za drva najpogosteje vključuje les bukve, breze, navadnega gabra ter hrasta (graden in dob). Še sveže goli (okleščeni hlodi listavcev) se čimprej odpeljejo iz gozda. Hlodovina za drva mora biti za lažje cepljenje sveža in ne grčava. Za pripravo drv je najbolj enostavno uporabiti rezalno-cepilni stroj, ki hlodovino nareže in razcepi na polena.

prodaja hlodovineodkup hlodovine


Vas zanima prodaja ali odkup lesa hlodovine? Potem je podjetje Tisa pravi naslov za vas. Obiščite nas in se prepričajte, kako kakovostna je naša hlodovina. Cena vas bo zagotovo tako navdušila, da se boste še danes odločili za odkup hlodovine. Obiščite našo spletno stran www.tisa.si in si oglejte vse naše storitve.
Vabljeni.