Podiranje dreves je najbolje prepustiti strokovnjakom


Podiranje ali posek dreves
spada med najbolj nevarna opravila. Večje, debelejše in večjo kot ima drevo krošnjo, bolj zahtevno je njegovo podiranje. Seveda nas lahko poškodujejo tudi manjša drevesa, zato jih ne smemo podcenjevati. Zato je ključnega pomena, da je pri podiranju dreves, pa naj gre za majhno ali veliko drevo, varnost na prvem mestu. Podiranje drevja naj vedno opravljajo le zato usposobljeni in opremljeni sekači, ki imajo opravljen ustrezen tečaj. Tako bo poskrbljeno za varno, predvsem pa za pravilno podiranje dreves.

Posek dreves, ko ta postanejo moteča ali celo nevarna


Razlogov za posek drevesa je kar nekaj. Najpogosteje gre za drevo, ki je postalo preveč moteče ali celo nevarno za okolico in s pravilno nego tega ni mogoče več omiliti. Med ostalimi razlogi za posek dreves so tudi gradnja novega objekta na mestu dreves, nova ureditev vrta, agresivne korenine posamezne drevesne vrste, npr. oreha, plitev koreninski sistem v kombinaciji z neprimerno višino (smreka), alergijske reakcije ob cvetenju (breza, jesen, javor ...).

PREBERITE SI VEČ TUDI O SAJENJU DREVES...


Strojno podiranje dreves hitro in učinkovito


podiranje drevesjaV primerjavi z ročno je strojna sečnja veliko bolj učinkovita tehnika podiranja dreves. Posek dreves se izvaja z veliki stroji za podiranje in kleščenje dreves, ki imajo na dolgi roki procesorsko glavo. Ta prime stoječe drevo, ga odžaga, spusti na tla, oklesti veje in razžaga na želene dolžine. Upravljavec stroja sedi v ergonomski kabini, kjer je zaščiten pred vremenom, hrupom, izpušnimi plini in padajočimi vejami. Stroj upravlja preko krmilnih palic, pri tem pa mu izdatno pomaga računalnik. Ker so ti stroji opremljeni z močnimi lučmi, lahko delajo tudi v temi. Zmogljivost teh strojev je velika in lahko nadomestijo precej sekačev. Veliki stroji brez težav poderejo drevje do debeline 90 cm, manjši stroji pa so primerni za manjše drevje.
V podjetju Tisa poskrbimo za kakovosten posek dreves, pri tem pa upoštevamo zakonske predpise v gozdarstvu. Podiranje dreves dopolnjujejo tudi storitve, kot je mulčenje oz. strojno čiščenje zaraščenih površin. Obiščite nas.

Preberite si tudi več o drobljenju kamenja: https://www.vsi.si/tisa/drobljenje-kamenja

podiranje drevespodiranje drevja