Pravilno podiranje drevja z motorno žago - Tisa d.o.o.

Podiranje drevja velja za eno izmed najbolj nevarnih opravil v gozdu, zato se ga moramo lotiti previdno in skrbno. Prvi korak je, da si ogledamo teren, kjer bo podiranje drevja potekalo in izberemo smer pada drevesa. Pri tem je zelo pomembno, da drevo, ki ga bomo podrli, ne poškoduje infrastrukture, ki je v okolici. Nato sledi priprava okolice drevja na podiranje. Pri podiranju drevja je nujno, da imamo zmeraj prostor za umik - sploh, ko začne drevo padati.

podiranje drevesa

VEČ O PODIRANJU DREVES TUKAJ!

Podiranje drevesa v različnih tehnikah, vendar je pri vseh na prvem mestu varnost

Tehnik podiranja drevja je sicer več, vendar opisanemu skoraj zmeraj sledi izdelava zaseka, ki tudi določa smer podiranja drevesa. Ko izdelamo zasek, se na nasprotni strani debla lotimo podžagovanja z motorno žago. Če drevo ne želi pasti v pravo smer med podiranjem drevja v zasek vstavimo plastične ali kovinske kline ter udarjamo po njih s kladivom ali topim delom sekire.

Ponujamo vam kvalitetno in ugodno podiranje drevja in predelavo lesa

podiranje drevesV podjetju Tisa d.o.o. vam ponujamo podiranje drevja po ugodni ceni. Odločite se lahko tudi za posek in spravilo lesa v vseh razmerah, odkup in prodajo okroglega lesa, strojno čiščenje zaraščenih površin ali dobavo lesenih pilotov različnih dimenzij. Na želenem kraju podiranja drevja bomo pred posegom opravili tudi brezplačen ogled in pregled terena. Pokličite nas na telefonsko številko: 031 640 105 ali nam po e-pošti: janez.miklavcic@tisa.si zastavite vprašanja, ki se vam pojavljajo v zvezi s podiranjem drevja ter nas povprašajte o ugodnih cenah v ceniku storitve, mi pa vam bomo posredovali ponudbo. Odločite se lahko tudi za predelavo odpadnega lesa ali lesnega drobirja v sekance in tako les ekološko porabite za kurjavo v mrzlih zimah.