Podiranje drevja vam izvedejo profesionalci

Podiranje drevja je lahko v določenih okoliščinah zelo zahtevno, kmalu pa lahko postane tudi nevarno. Zato je bolje, da to opravilo prepustite tistim, ki so za takšno delo usposobljeni. Nima smisla, da bi tvegali poškodbo nepremičnine ali celo ogrozili človeško življenje zaradi nestrokovnega sekanja drevja. Pri rezu sadnega drevja sicer ne gre za veliko nevarnost, vendar lahko nestrokovno obrezovanje sadnega drevja povzroči škodo na drevju. Tudi pri obrezovanju okrasnega drevja je potrebno biti previden. Zato je najbolje, da obrezovanje drevja prepustite profesionalcem, saj boste na tak način dosegli, da bodo vaša drevesa uspevala optimalno.

Posek dreves

Podiranje drevja je treba opraviti strokovno

Sekanje drevja je toliko bolj nevarno, kolikor višja oziroma debelejša so drevesa. Zato je potrebno podiranje drevja opraviti s strokovnimi rezi, pri katerih se predvideva, v katero smer bo drevo padlo. Padec drevesa lahko preseneti še tako strokovno podkovanega in izkušenega sekača, zato mora biti previdnost vedno na prvem mestu. In prav vedno je treba upoštevati vse možne nevarnosti ter slediti prav vsem varnostnim ukrepom. Naši sekači sekajo strokovno in pred podiranjem drevja ustrezno zavarujejo sebe in okolico.

OGLEJTE SI ŠE CENIK PODIRANJA DREVJA

Pri sekanju dreves upoštevajte varnostne ukrepe

Sečnja drevesČe so drevesa na vašem območju odmrla, bolna ali poškodovana, je ponavadi najboljša rešitev posek drevja. Podiranje dreves pa ni enostavna naloga, nasprotno, zaradi nepredvidljivih okoliščin lahko hitro pride do neželenih poškodb. Predvsem uporaba motorne žage brez predhodnih izkušenj oziroma ustreznega usposabljanja hitro lahko postane nevarno opravilo.

Pred sečnjo dreves je najprej potrebno zagotoviti vse ukrepe za maksimalno zaščito vas in vaše okolice. Podiranje dreves zahteva natančno načrtovanje in visoko stopnjo spretnosti. S primerno delovno opremo bo tveganje manjše in sekanje dreves bolj varno in učinkovito. Obvezno si je potrebno zavarovati glavo, s čelado z obraznim ščitnikom, saj tako zavaruje tudi vaš obraz, ušesa in varnostne rokavice. Potrebna pa so tudi ustrezna delovna oblačila, da prikrijete vso izpostavljeno kožo. Najbolj varno za pa bo, da sečnjo dreves namesto vas opravijo strokovnjaki, ki imajo s podobnimi opravili že vrsto let izkušenj in potrebnega znanja.

Rez sadnega drevja mora biti ravno pravšen

Vsak rez spremeni rast drevesa, zato nobene veje ne smemo odstraniti brez razloga. Vzroki za obrezovanje so pogosto odstranjevanje odmrlih vej, izboljšanje nepravilne rasti in izpopolnitev oblike. Pri rezu sadnega drevja ne smemo pretiravati. Prav tako pa ne bo sadno drevje uspevalo optimalno, če obrezovanje ne bo zadostno. Pravilno obrezovanje mladih dreves je ključnega pomena pri razvoju. Mlada drevesa, ki so bila deležna ustreznih ukrepov za obrezovanje, bodo pri dozorevanju v prihodnosti zahtevala manj dela. Obrezovanje drevja mora biti tako ravno pravšno, saj le tako dosežemo optimalno rast rastlin in največji pridelek sadja. Naše osebje opravi rez oziroma obrezovanje sadnega drevja popolno. Zato vam svetujemo, da svoj sadovnjak prepustite nam in poskrbeli bomo, da bodo veje vaših dreves lepo obložene s sadjem.

Še več o obrezovanju sadnih in okrasnih dreves