Okrasno drevje in grmovje po strankam prijaznem ceniku in urejanje vrta

Okrasno drevje in grmovje je vsekakor tisto, kar vsakemu vrtu ali dvorišču daje karakter, ga poleti ščiti pred vročino, v mrzlih mesecih pa pred vetrom. Okrasna drevesa in grmovnice ter seveda cvetje so živa bitja, ki se v toku letnih časov spreminjajo in okolici slehernega doma ali poslovnega prostora vdahnejo življenje ter jo popestrijo v vsakem obdobju leta drugače. Zato si večina ljudi, ki si ureja dom ali poslovni objekt, zelo težko predstavlja okolico brez okrasnih dreves in grmovnic.

Okrasno drevje za vrt pa je treba posaditi profesionalno in pri sajenju paziti na določene zakonitosti, ki so za rast in razvoj okrasnih dreves in grmovnic izjemno pomembne. Zelo neprijetno je, če se eno okrasno drevo v zasaditvi posuši in propade, saj se poruši celotno estetsko ravnovesje. Zato je priporočljivo, da za okrasno drevje poskrbi podjetje, ki se s tovrstnimi deli ukvarja profesionalno oziroma v skladu s stroko. Le tako si boste zagotovili, da bodo okrasna drevesa in grmovnice preživela in vam nudila estetsko zadovoljstvo. V podjetju Tisa d. o. o. smo združeni strokovnjaki, katerim poklic pomeni tudi hobi, saj s srcem opravljamo vse delo, povezano z urejanjem vrtov in okolice, obrezovanjem sadnega in visokega okrasnega drevja, zaposlujemo strokovnjake za arboristiko in opravljamo najrazličnejše storitve, povezane z gozdarstvom in lesom.

Okrasno drevje - platana

Oglejte si našo veliko ponudbo ter cenik okrasnih dreves in grmovnic

V našem podjetju smo torej specializirani za prodajo in sajenje okrasnih dreves in grmovnic. Če je potrebno poskrbimo tudi za podiranje dreves in čiščenje odpadnega lesa, ter s pomočjo drobilca lesa oz. frez, odstranjujemo drevesne štore. Ko nas boste najeli, vam bomo dobavili okrasno drevje in grmovje za vrt in vam ga tudi posadili, v skladu z vašimi željami in zahtevami. Naša vrlina je, da se posvetimo vsaki zasaditvi, ki si jo izberejo naše stranke do potankosti in poskrbimo da delo opravimo brez morebitnih napak. Predlagamo vam, da si ogledate naš cenik okrasnega drevja ter razmislite o tem, kakšno ureditev okolice hiše bi si želeli. Polistajte po spletu in si zapišite morebitna vprašanja o okrasnih drevesih in grmovnicah, cvetočih gredicah, razmejitvah, potkah…, skratka vse kar imate v mislih. Skupaj bomo našli rešitev, ki bo za vas najprimernejša in ureditev tudi izvedli.

Okrasna drevesa in grmovnice – brez njih bo na vrtu nekaj manjkalo

Rastline zaradi svojih listov in cvetov popestrijo okolico, zato jih sadimo bolj iz estetskih razlogov. Okrasna drevesa so zelo splošna kategorija, ocenjuje se, da obstaja več kot 100 tisoč različnih vrst. Katero drevje torej izbrati, da bo odločitev prava in da bo okolica estetska paša za oči? Okrasna drevesa in grmovnice se med sabo lahko precej razlikujejo, številna imajo izrazito obliko ali barvo.

Preden se dokončno odločite, se vam splača nameniti nekaj časa za preverjanje primernosti vašega prostora, morebitnih težav z vzdrževanjem ali škodljivci ter občutljivosti na vremenske pogoje. Z malo razmisleka boste izbrali zanesljivo in nezahtevno drevesnico, vaš prostor pa bo z minimalnim vzdrževanjem urejen še dolga leta. Za pomoč pri izbiri, pa se seveda lahko obrnete tudi na naše prijazne strokovnjake, ki vam bodo svetovali in tako pomagali pri polepšanju vaše okolice in izbiri pravih okrasnih dreves in grmovnic ter cvetja po konkurenčnem ceniku.

Okrasna drevesa za vrt - ginko

Katera okrasna drevesa in grmovnice izbrati?

Ne le, da je pri nas cenik okrasnega drevja ugoden. Okrasno drevje posadimo kvalitetno in v skladu s stroko. To pomeni, da naredimo vso pripravo ter okrasno drevje in grmovje oskrbimo tako, da bo lahko dobro uspevalo in se razvijalo. Pri njihovi izbiri pa je potrebno poznati lastnosti rastlin, da ne bo kasnejših presenečenj. Eden izmed pomembnih podatkov je hitrost rasti, zato je potrebno vedeti ali bo višje okrasno drevje zasajeno v bližini objekta, kar seveda odsvetujemo.

Ob hiši so čudovito videti pritlična drevesa, ki jih enostavno vključimo v ureditev. Drevesa na dvoriščih se obnašajo drugače kot v gozdu, saj imajo dovolj svetlobe, zato so hitro rastoča okrasna drevesa tudi hitro previsoka. Seveda pa je mogoče njihovo rast uspešno »krotiti« z vsakoletnim obrezovanjem. Ena izmed takšnih bork, je zelo priljubljena pavlovnija, ki lahko ima v eni sezoni tudi do pet metrov prirasta. Ljudje jo imajo radi zaradi razkošne sence, ki jo daje poleti, poleg tega pa spada med nezahtevno okrasno drevje, izjemno odporno na škodljivce. Poleg pavlovnije, spadajo med iskano okrasno drevje za vrt črni topoli, platane, različne vrste vrb, tulipanovci, breze, javorji, ginki in mnogi drugi.

Okrasna drevesa in grmovnice po ugodnem ceniku

Poleg okrasnih dreves sodijo okrasne grmovnice

Tudi okrasne grmovnice so sestavni del marsikaterega vrta, saj pomagajo soustvariti naravni videz in barvno usklajenost celote. Skupaj s cvetočimi trajnicami različnih višin, lahko v vrtu ustvarijo urejeno divjost, ki je priljubljena pri mnogih naših strankah. Tako kot okrasna drevesa, je tudi grmovnice treba redno obrezovati, da bodo te goste in ne bodo prerasle svoje lepote. Ko izbirate okrasna drevesa oz. grmovnice se lahko razgledate med zimzelenimi cipresami, brini, ognjenimi trni, vzpenjavkami, plezalkami, lovorikovci, pušpani in drugimi. Okrasne grmovnice in drevesa za vrt vam nudimo po ugodnem ceniku, prav tako pa so konkurenčne tudi cene naših ostalih storitev.

NEGA OKRASNIH DREVES