Drobilec vej in lesa lahko vrtni (za domačo rabo) ali profesionalni

Drobilec vej oziroma lesa in drugih materialov je izjemno uporabna naprava. Lahko je manjši oziroma vrtni, namenjen predvsem domači uporabi in preprostejšim opravilom (veje z manjšo debelino). Pri zahtevnejših nalogah pa je potreben zmogljivejši drobilec kot tisti zgolj za veje - takšen, kot ga uporabljajo v nekaterih podjetjih. Kadar gre za težavnejše opravilo in ne le za veje, je torej smiselno najeti strokovnjake, ki imajo na voljo vso potrebno opremo, obenem pa dovolj znanja in izkušenj, da so kos najzahtevnejšim izzivom.

TRAKTORSKI DROBILEC

Drobilec za sekance, ki postajajo vse bolj razširjena izbira za ogrevanje

Ena najbolj razširjenih vrst je zagotovo drobilec lesa, ki se zelo pogosto uporablja za veje različnih debelin. Vrtni drobilec vej je običajno izredno tiha in lahka naprava, ki je enostavna za upravljanje in drobljenje vej. Eden izmed pomembnih elementov te naprave je posoda, namenjena zbiranju zdrobljenih kosov vej, listja ipd. Uporaba naprave je povsem varna, saj so rezila nameščena globoko v notranjosti, zato jih ni mogoče doseči z roko. Tako hitro in brez posebnega napora pripravite odmrle ali obrezane veje za kompostiranje. Drobilec vej oz. lesa se sicer velikokrat uporablja za sekance, ki omogočajo cenovno ugodno in okolju prijazno ogrevanje v zimskih mesecih, zato postajajo v zadnjih letih vse bolj priljubljeni. Kakovosten drobilec lesa omogoča drobljenje na manjše kose, katerih dolžina običajno ne presega 10 centimetrov. Da bi drobilec za sekance delo opravil čim bolje, je sicer pomembno, da uporabimo les, ki je povsem suh. Poleg omenjenih pa obstajajo še posebne naprave, namenjene drobljenju kosovnih in komunalnih odpadkov, vzmetnic in oblazinjenega pohištva, različnih vrst plastike itn.

Drobilec kamenja in vejDrobilec traktorski

Zmogljiv drobilec vej in kompleksnejših materialov za optimalne rezultate

V podjetju Tisa imamo na voljo tako drobilce vej kot zmogljivejše stroje za zahtevnejše materiale. Z dvostopenjskim drobljenjem, pri katerem se kombinirata dva stroja, je mogoče priti do izredno majhnih delcev, velikih od približno 50 do 80 milimetrov. Za dodatno reguliranje granulacije pa si pomagamo še s sejanjem. Naše naprave so izjemno zmogljive, saj obdelajo kar od 20 do 30 ton na uro. Med drugim so primerne za gradbene materiale, kosovne odpadke ipd. Če potrebujete pri svojem delu pomoč strokovnjakov in najsodobnejših naprav, se lahko torej kadar koli obrnete na nas. Na naši spletni strani boste sicer našli nekaj videoposnetkov, ki prikazujejo, kako poteka delo na terenu.

Drobilec kamenja mora biti še posebej močan

V primerjavi s tistimi, ki so na primer namenjeni predvsem za veje oz. les, mora biti drobilec kamenja seveda mnogo močnejši. Pogosto pride tu v poštev freza, ki jo uporabljamo tudi v našem podjetju. Gre za frezo, katere hitrost vrtenja je kar 1000 obratov na minuto, primerna pa je celo za zelo velike in prodne kamne. Število ur, ki jih bomo potrebovali za to, da vam na njivi in drugih površinah kamenje ne bo več povzročalo težav, je sicer odvisno od tega, kakšne so vaše želje glede globine drobljenja. Načeloma pa za hektar površine potrebujemo nekje med 10 in 15 ur. Pokličite nas za brezplačni ogled, na podlagi katerega bomo za vas pripravili informativno ponudbo.

Rabljeni stroji: priskrbite si ugoden drobilec lesa

Potrebujete zmogljiv drobilec vej in lesa, gradbenih materialov, kamnov ipd.? V tem primeru si vsekakor oglejte našo ponudbo rabljenih strojev. Čeprav je za njimi že precej delovnih ur, so izvrstno ohranjeni. Pred uvrstitvijo v prodajni program so vse naprave natančno pregledane in servisirane, poskrbimo pa tudi za odpravo morebitnih nepravilnosti. Ob nakupu dobite vsa potrebna navodila za pravilno upravljanje in koristne napotke za še enostavnejše drobljenje. Cene rabljenih strojev so v primerjavi z novimi mnogo ugodnejše, zato se vsekakor splača, da redno spremljate našo ponudbo. Aktualne podatke o strojih, ki so vam trenutno na voljo, najdete na naši spletni strani, kjer vas čaka tudi podrobnejši opis posameznih naprav.