Pravilno podiranje dreves: podiranja drevesa se ne lotevajte sami

Pravilno podiranje dreves poskrbi za optimalno varnost, zato nikakor ni vseeno, kdo to opravilo izvede. Če razmišljate, da bi kar sami izvedli podiranje dreves z motorno žago, to ni najbolj pametno. Že manjša drevesa vas lahko namreč resno poškodujejo. Pravilno podiranje dreves zahteva veliko znanja in izkušenj, na voljo pa moramo imeti tudi primerne pripomočke in zaščitno opremo.

ODKUP STAREGA LESA

Od česa vse je odvisno pravilno podiranje dreves?

Vsako podiranje drevja zahteva upoštevanje različnih dejavnikov. Podiranje drevesa mora vedno temeljiti na skrbni preučitvi tako terena kot samega drevesa. Za pravilno podiranje dreves pa je nujo upoštevati tudi smer vetra. Podiranje drevja se vedno začne z odstranjevanjem ovir, pogosto pa je nujno tudi obrezovanje dreves oziroma odstranitev motečih vej in vejic. Pravilno podiranje dreves pomeni tudi izbiro ustrezne tehnike, ki je odvisna predvsem od velikosti posameznega drevesa. V določenih primerih pride v poštev podiranje dreves z motorno žago, pogosto pa je treba poseči tudi po drugih pripomočkih. Včasih je smiselno izvesti tudi podiranje dreves z dvigalom. Vse to so možnosti, ki jih je treba dobro preučiti, preden izvedemo podiranje drevesa, seveda pa je treba upoštevati še nekaj drugih podrobnosti, ki jih tu nismo omenili.

pravilno podiranje drevespodiranje drevesa

Poskrbimo za strokovno in ugodno podiranje drevesa

V podjetju Tisa, d.o.o. namesto vas izvedemo pravilno podiranje dreves različnih velikosti in na različnih terenih. Na voljo imamo ustrezno opremo, zato se lahko podiranje drevesa izvede v vseh pogojih, tudi v mraku. Seveda pa je možno tudi podiranje dreves z dvigalom. Na podlagi ogleda terena bomo ocenili, katera možnost bi bila najboljša. Nudimo vam zelo ugodne cene, delo pa opravimo hitro in strokovno, kar velja tudi za druge storitve, ki jih ponujamo (npr. frezanje zemlje oziroma drobljenje kamenja z mulčerji). Iščete kupca, ki bi ga zanimala vaša hlodovina za drva? Tudi v tem primeru smo pravi naslov. Stopite v stik z nami in dogovorili se bomo glede vseh podrobnosti. Preberite več:http://www.tisa.si/posek-dreves/