Drevesa oskrbimo v popolnosti


Drevesa potrebujejo različno oskrbo. Nekatere vrste zahtevajo specialno nego, druge pa se odlično razvijejo, ne da bi se človeška roka v njih kakorkoli vmešavala. Ko so drevesa mlada, je tehnika podiranja dreves preprosta in skoraj povsem nenevarna. Izvede jo lahko kdorkoli, saj delo v bistvu niti ni nevarno. Ko pa drevesa pridobijo debelino in višino, je podiranje dreves precej kompleksno ter nevarno. Pri podiranju dreves je potrebno biti nadvse previden, da drevesa med svojim padanjem česarkoli ne polomijo oz. razbijejo. Seveda moramo paziti tudi na lastno varnost. Takšno delo je lahko zelo nevarno, in ga je bolje prepustiti profesionalcem, če nismo povsem usposobljeni ter primerno izkušeni, da smo delu kos. Naša firma omogoča podiranje dreves na povsem varen in učinkovit način. Lotimo se tudi obrezovanja dreves, ki so zelo visoka, in izvedemo tudi sajenje dreves. Imamo strojni park, del katerega so mulčerji in drobilec vej, zato smo zmožni vaš vrt oz. parcelo urediti po najbolj ugodnih cenah.

PRODAJA DREVES

Drevesa potrebujejo specialno obravnavo

Sajenje dreves ni edino strokovno opravilo, ki je pri sadnem drevju potrebno. Obrezovanje sadnih dreves mora biti izvedeno redno in na pravilen način, če želimo, da bomo imeli obilen pridelek sadja. Drevesa v skladu s svojo naravo prodirajo v višino in količina sadja ni njihov prvobitni cilj. Na navpičnih vejah, pri katerih gre za naravno stanje, je sadja malo ali pa tudi nič. Zato je treba drevesa ustrezno obrezati. Pretirano ali nezadostno obrezovanje dreves drevesa poškoduje ali pa prirast sadja preprosto ni optimalen. Če je rastlina preveč poškodovana, nam ostane le še uporabiti primerno tehniko podiranja dreves in izvesti ponovno sajenje dreves. S tem seveda izgubljamo čas, saj so posajene sadike mlade in spet bomo morali počakati kar nekaj časa, preden bomo imeli konkreten prirast sadja. Zato je bolje, da delo prepustite izkušenim strokovnjakom, ki bodo obrezovanje dreves izvedli na optimalen način. V primeru, da so drevesa preveč poškodovana, pa izvedemo tehniko podiranja dreves.

Obrezovanje drevesTehnika podiranja dreves


Podiranje dreves utegne biti rizično

Podiranje dreves utegne biti rizično zaradi številnih razlogov. V primeru, da podiranje dreves opravimo na takšen način, da padca drevesa ne nadziramo, utegnemo povzročiti velikansko škodo. Ko drevesa padajo, sprostijo veliko silo. Utegne priti do poškodb nepremičnin ali premičnin. V primeru, da podiranje dreves izvede nekdo, ki ni ustrezno usposobljen, in smo ga najeli mi, smo lahko za takšno početje odgovorni ali soodgovorni. Najeti usposobljenega profesionalca, ki obvlada tehniko podiranja dreves, je tako vedno cenejša pot.


Podiranje dreves, ki zagotavlja varnost ljudem, nepremičninam in premičninam

Naši delavci, ki izvedejo podiranje dreves, imajo zadosti izkušenj ter znanja, da delo opravijo zgledno. Poskrbeli smo za vsa dovoljenja, usposabljanja iz varstva pri delu, zavarovanja, itn. Tako so vsi predpogoji za varnost ljudi, živali in premoženja izpolnjeni vnaprej. Naši delavci bodo poskrbeli, da bo prizorišče primerno zavarovano, in delo opravili varno.

VEČ O SAJENJU CIPRES


Drevesa so živi organizmi

Tisti, ki se profesionalno ukvarjamo z drevesi, razumemo in se zavedamo, kako ta tip rastja funkcionira in kaj potrebuje za dober razvoj in primerno življenje. Naše osebje ločuje med posameznimi vrstami, saj vseh rastlin ne kaže obravnavati enako. Različne vrste potrebujejo različne pogoje. To denimo zelo velja za sajenje sadnih dreves. Slednja so namreč zelo občutljiva in morebitne napake se maščujejo pri pridelku sadja. Vaše sadno drevje bo z našo pomočjo oskrbljeno na najboljši možen način in tako bo tudi vaš sadni pridelek kar najbolj obilen.