Drevesa in nega dreves: obrezovanje drevja, sekanje in podiranje


Drevesa so živa bitja, ki nam nudijo nego, nas varujejo in hranijo ter nam omogočajo življenje. Drevesa, ki so del naše izjemne narave, porabljajo ogljikov dioksid, ter proizvajajo kisik, ki nam omogoča dihanje - torej življenje. Poleg kisika, pa so drevesa vir lesa, katerega lahko uporabimo na različne načine: Lahko ga uporabimo v lesni industriji za pohištvo, kot gradbeni material za naše domove, kot vir energije ter kot hrano s svojimi plodovi in grozdnim sladkorjem.

PRI NAS LAHKO OPRAVITE NAKUP DREVES


Nega dreves: obrezovanje, zalivanje, zaščita in razlogi za obrezovanje

DrevesaVečina dreves, predvsem v gozdovih je prilagojena na pogoje, ki jih ima za rast in podnebje v katerem živijo, vendar moramo tudi gozd gledati kot celoto, zato ga moramo ustrezno negovati in ga zaščititi pred posameznimi vplivi, da ostane zdrav. Sadna in okrasna drevesa v bližini našega doma pogosteje potrebujejo našo nego, predvsem v mladosti. Njihova nega je različna. V določenih pogojih jih je potrebno zaščititi pred živalmi, negovati z zalivanjem in ustreznim gnojenjem. Z obrezovanjem drevja spodbudimo cvetenje, kar poveča rodnost. Naslednja vrsta obrezovanja drevja je pomembna za oblikovanje rasti, ter spodbudo rasti v določeno smer. Obrezovanje dreves je pomembno tudi v primeru drevesa, saj ko odstranimo poškodovano vejo, drevesu omogočimo nadaljnjo zdravo rast.

CENA OBREZOVANJA DREVES


Sekanje in podiranje drevja

ObrezovanjeSekanje in podiranje dreves je pomembno zaradi varnosti in nege ekosistema. Drevesa, ki so zrasla preblizu objekta, predstavljajo nevarnost, da se podrejo nanj, zato je pomembno strokovno podiranje dreves, saj je lahko v nasprotnem primeru sečnja zelo nevarna.
Sekanje drevja in podiranje je pomembno tudi v primeru neurja, ki poškoduje drevesa - le ta potrebujejo nego in obrezovanje poškodovanih vej ali celo podiranje drevja z namenom, da zaščitimo drevo in našo okolico pred padcem.