Podiranje drevjaPravilna tehnika podiranja dreves z motorno žago - Tisa d.o.o.


Podiranje drevja predstavlja eno izmed zahtevnejših, pa tudi precej nevarnih gozdarskih opravil, vendar lahko nevarnost s pravilnim pristopom k podiranju dreves zmanjšamo. Če smo pri podiranju drevja novinec, si je pred pričetkom posega pametno ogledati kak video o podiranju dreves. Nato si moramo ogledati teren, kjer bomo drevo ali drevesa podirali. Pri tem moramo biti pozorni na to, da drevo, ki ga bomo podrli ob padcu ne bo poškodovalo infrastrukture, ki se nahaja okrog njega. Po ogledu okolice sledi priprava drevesa na podiranje. Pri samem podiranju drevja je nujno, da imamo zmeraj prostor za umik - sploh, ko začne drevo padati.


Pri podiranju drevja moramo biti izjemno pozorni na smer pada drevesa

pravilno podiranje dreves

Tehnik podiranja drevja je sicer več, vendar opisanemu postopku priprave drevja na podiranje skoraj zmeraj sledi izdelava zaseka, s katero bomo določili smer pada drevesa ob podiranju. Ko izdelamo zasek, se na nasprotni strani debla lotimo podžagovanja in podiranja dreves z motorno žago. V primeru, da drevo ne želi pasti v smer, ki smo jo izbrali, je potrebno v zasek vstaviti plastične ali kovinske kline ter po njih udarjati s topim delom sekire in drevo tako prisiliti da pade v želeno smer.

ODKUP HLODOVINE!


Ugodno podiranje drevja in spravilo lesa v podjetju Tisa d.o.o.


V primeru, da se podiranja drevja ne želite lotiti sami, vam v podjetju Tisa d.o.o. ponujamo storitev podiranja drevja po ugodni ceni. Odločite se lahko tudi za posek in spravilo lesa ter odkup in prodajo okroglega lesa, pa tudi strojno čiščenje zaraščenih površin ali dobavo sekancev za kurjenje.


Kontaktirajte nas po e-pošti: janez.miklavcic@tisa.si ali telefonski številki: 031 640 105 in nas povprašajte o storitvi pravilnega podiranja drevja ali drugih storitvah, ki vas morebiti še zanimajo. Z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja in vam tako pomagali pri odločitvi o naročilu storitve ki jo potrebujete. Preberite več tukaj: https://www.vsi.si/tisa/secnja-dreves.