Kardan za mulčer - kaj je mulčenje travnikov?


mulčenje travnikovKardan za mulčer je poseben pripomoček - tehnično gledano je gredna vez, ki omogoča spremembo kota med vstopno in izstopno gredjo. Kardan za mulčer se je uporabljal že v zgodovini, vendar pa so se njegove lastnosti z razvojem tehnologije vse do današnjega dne precej spremenile. Omogoča nam mulčenje stare trave, podrasti in mulčenje grmovja, postopek pa poleg košnje travnikov uvrščamo med najpogosteje uporabljene načine vzdrževanja travnikov. Naj omenimo, da je redno vzdrževanje in negovanje travnikov ključnega pomena za ohranjanje življenjskega prostora majhnih bitij, ki prebivajo v travnikih. Mulčenje travnikov je torej odličen način za preprečevanje zaraščanja travnikov in drugih zelenih površin, prav tako pa je mulčenje travnikov ena izmed dejavnosti, ki jih izvajamo v podjetju Tisa.


Mulčenje travnikov z gozdarskimi mulčerji


Mulčenje travnikov v podjetju Tisa izvajamo s pomočjo zmogljivih in robustnih gozdarskih mulčerjev, s pomočjo katerih lahko izvajamo tudi storitve frezanja grmovja, vejevja in drevesnih panjev. Grmovno vegetacijo lahko odstranjujemo s pomočjo strojnega čiščenja, kar nam v nadaljevanju omogoča vzdrževanje travniške površine z uporabo kosilnice. Mulčenje travnikov nam omogoča tudi vzpostavitev pašnih površin. Kardan za mulčer in njegove lastnosti lahko preverite tudi v podjetju Tisa, z veseljem pa vam bomo predstavili tudi gozdarski mulčer.

VEČ O DROBLJENJU KAMENJA


Kardan za mulčerKardan za mulčer je enostaven za vzdrževanje


Kardan za mulčer omogoča uporabnikom enostavno vzdrževanje, zagotovljena pa je tudi varnost pri delu. Ker so mazalke postavljene pod kotom, omogočajo uporabnikom lažji in varnejši dostop. Kardan za mulčer se bistveno razlikuje od tistih, ki so jih ljudje uporabljali v zgodovini, prav tako pa ima tudi daljšo življenjsko dobo. V podjetju Tisa vam nudimo mulčer za bager ter številne storitve, ki jih lahko preverite na naši spletni strani: http://www.tisa.si/mulcerji/.