Kakovostna izdelava sekancev iz različnih vrst lesa v drobilcu za sekance -Tisa d.o.o.

Sekanci so kosi lesa, ki so veliki do 10cm. Njihova točna velikost je odvisna od velikosti kotla oz. peči, v kateri jih kurimo. Za izdelavo sekancev se uporablja lesna biomasa, kot je na primer les slabše kakovosti, lesni drobir in lesni ostanki. Sekance izdelamo v strojih za izdelavo sekancev - sekalnikih in drobilnikih. Ti stroji les med obdelavo razsekajo ali zdrobijo v sekance. Sekance lahko izdelamo tako iz lesa iglavcev kot tudi iz lesa listavcev, njihova kakovost pa je odvisna od kvalitete izdelave in ne od vrste lesa iz katerega so izdelani

drobilec lesa

VEČ O PREVZEMU ODPADNEGA LESA TUKAJ!

Sekanci - uporaba in energijska vrednost

Sekanci se največkrat uporabljajo za kurjavo. Veljajo za okolju prijazno gorivo ter imajo približno enak učinek na naravo kot drva. Uporabljamo jih lahko tako za ogrevanje enostanovanjskih ali večstanovanjskih stavb, pa tudi v toplarnah in za proizvodnjo elektrike v termoelektrarnah. Energijska vrednost sekancev je med 3,5 in 4,5 kWh/kg pri 20 do 25 % vlažnosti. Sekanci naj bi imeli med 10 in 30 % vlage. Več kot je vlage, več energije se porabi za izparevanje vode in manjši je učinek ogrevanja.

sekanci

Kvalitetna izdelava sekancev in dostava na dom v točno določeni količini

V podjetju Tisa d.o.o. vam ponujamo izdelavo kakovostnih sekancev iz različnih vrst lesa. Zaradi različnih načinov sekanja, so vam na voljo sekanci različnih granulacij. Zraven samega naročila sekancev pa vam ponujamo tudi dostavo sekancev z volumensko prikolico ali s kontejnerjem. Oglejte si našo spletni stran in se prepričajte o kakovosti storitve. V primeru vprašanj nas kontaktirajte po telefonu: 031 714 882 ali po e-pošti: ales.samec@tisa.si in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja, ki se vam pred naročilom sekancev še zastavljajo. Ne spreglejte ugodnih cen, po katerih so vam sekanci na voljo in se odločite za nakup. Zraven izdelave sekancev pa vam ponujamo tudi sekanje oz. posek dreves in druge storitve, ki si jih lahko ogledate na naši spletni strani.