Frezanje kamenja za pridobitev novih kmetijskih in gradbenih površin


Določeni deli Slovenije so izjemno skalnati, v zemlji se nahaja veliko kamenja, ki bi ga ročno le mukoma odstranili, poleg tega pa bi bilo odstranjevanje kamenja tudi časovno zelo zamudno. S frezanjem kamenja, ki ga včasih imenujemo tudi mulčenje kamenja, lahko odstranimo manjše skale in kamenje na njivi, travniku, gozdnih površinah in makadamskih cestah vse do globine 30 cm. S pravočasnim in temeljitim frezanjem kamenja olajšamo obdelavo površin, hkrati pa preprečimo poškodbe na kmetijskih strojih.

PREBERITE SI VEČ O NAŠIH STORITVAH TUKAJ!


Drobilec za kamenje


Za storitve mulčenja kamenja uporabljamo frezo oz. drobilec za kamenje Seppi Supersoil, ki ima delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto melje oziroma drobi kamenje. Naročilo storitev frezanja kamenja je veliko cenejše od nakupa lastnega drobilca za kamenje, še posebej, če je potrebno kamenje odstraniti le poredko oz. na manjših površinah. Po frezanju kamenja z drobilcem za kamenje je zemlja rahla, homogena, preostali kamenčki so drobni, iz njih pa se tudi izločijo minerali, ki jih rastline potrebujejo za rast. Za obdelavo enega hektarja zemlje z drobilcem za kamenje je potrebnih približno 10 - 15 strojnih ur, odvisno od globine mulčenja kamenja. Pred izvedbo del vas bo brezplačno obiskal naš strokovnjak, ki bo ocenil predviden obseg in zahtevnost del ter vas seznanil z najboljšimi rešitvami za vašo konkretno situacijo.

frezanje kamenjafrezanje in drobljenje kamenja


Mulčenje kamenja na makadamskih cestah


V Sloveniji ne manjka vaških in gozdnih makadamskih cest. Zaradi vse pogostejših močnih padavin prihaja do izpiranja peska, še posebej tam, kjer je odvodnjavanje slabo urejeno. Sčasoma se na plan prikažejo večje skale, ki ovirajo normalen promet. Poškodbe povzročajo tudi težki kamioni, ki prevažajo les po gozdnih cestah. Problem lahko odpravimo z mulčenjem kamenja. Pri tem postopku zdrobimo vse večje skale, ki se dvigajo nad površino ceste, preostalo kamenje pa zdrobimo na drobnejše kose. Po končanem frezanju kamenja se pesek poravna in stepta. Lahko se odločimo tudi za frezanje kamenja, ki je ostalo kot gradbeni odpadek pri različnih gradnjah, nato pa s tem materialom nasujemo poškodovane ceste. Za več informacij obiščite našo spletno stran: www.tisa.si!