Obrezovanje drevja po ugodni ceni v podjetju Tisa

Tisa d.o.o., opravljan gozdarske storitve od obrezovanja in sajenja drevja, frezanja štorov in grmovja, drobljenja lesa, kamna in biomase do prodaje rabljenih strojev. Podjetje deluje žeod leta 1978 in ima 40 zaposlenih ter se uvršča med mala podjetja. Specializirani so za obrezovanje tako sadnega kot katerih koli drugih dreves, obenem pa se zavzemajo za pravilno izvedeno delo, ki ne skodije drevju. V kolikor torej potrebujete nekoga za strokovno ureditev vašega vrta, jih kontaktirajte. Njihovi strokovnjaki bodo težavo rešili hitro in strokovno glede na vaše potrebe in potrebe drevja da bo le to dobro uspevalo.


Obrezovanje drevja, sajenje in frezanje

Pri obrezovanju drevja, pa naj gre za obrezovanje sadnega drevja na vašem vrtu ali drugega drevja v parkih je pomembno, da se lotimo pravilnega obrezovanja dreves. V našem podjetju izvajamo obrezovanje drevja v skladu s sodobnimi arborističnimi načeli na dva načina - z vrvno tehniko in avtodvigali. Kombinacija obeh tehnik zagotavlja visoko kvaliteto storitve, ne poškoduje drevesa, uporabnikom pa je na voljo prijazna cena. V kolikor stranke želijo, lahko po končanem obrezovanju drevja odpeljemo veje, v primeru podiranja drevesa pa odstranimo tudi panj ter po potrebi zasadimo novo drevo. Poleg obrezovanja drevja v podjetju izvajamo tudi posek dreves v vseh razmerah, tudi na težko dostopnih predelih, arboristično sanacijo starih in spomeniško zaščitenih dreves, odstranjevanje štorov s frezo ter sajenje dreves.

obrezovanje drevjasadno drevje obrezovanje

Kdaj in zakaj obrezovati sadno drevje?

Samo po sebi bi sadno drevje rastlo tudi brez obrezovanja, vedar bi kmalo le malo obrodilo. Razlogov zaka se odločimo na vrtu za sadno drevje je veliko, največji med njimi pa je pravgotovo, da si vsak želi imeti zdravo, neškropljeno sadje, če pa je ta še plod našega dela pa ga cenimo še bolj.

Čas za obrezovanje sadnega drevja ne moremo enostavno vreči na določen mesec v letu, saj je čas obrezovanja sadnega drevja odvisen od vrste ploda in časa svetenja ter rast plodov.

Na hitro bi lahko rekli, da pečkarje kot so jabolka in hruške, obrezujemo v pozni zimi, ko je najhujši mraz že mimo a še predno začnejo cveteti. Odvisno je seveda tudi od vrste jablane ali hruške, predvsem od tega ali imamo na vrtu drevje primerno tudi za vzaganje oblike itd.

Pri koščičrajih kot so marelice, slive in češnje ter višnje se obrezovanje mladih dreves običajno izvede spomladi, medtem ko odrasla drevesa obrezujemo sredi poletja ali pozno poleti. Seveda so izjemne situacije tudi pri njih. V primeru slive, je potrebno poškodovane dele drevesa odstraniti takoj oziroma čim prej, ne gede na letni čas ali primer breskve, katere rado napade bakterijski rak ki jih obrezujemo zgodaj spomladi ko se že odprejo brsti ipd.

Obrezovanje sadnega drevja koščičarjiObrezovanje sadnega drevja - koščičarji

Obrezovanje sadnega drevja v vašem vrtu

V kolikor niste vešči obrezovanje dreves, ali pa za to pač nimate prave opreme, nas brez zadržkov pokličite in pomagali vam bomo rešiti vaš problem. Pri obrezovanju sadnega drevja bomo bili do nežni in ga ne bomo poškodovali, obenem pa vas bo prepričala tudi naša cena, saj smo poleg kvalitetnih storitev znani tudi po ugodni ceni obrezovanja drevja. Pokličite nas in se prepričajte. Podjetje Tisa je pravi naslov za obrezovanje starega drevja.

ČE VAS ZANIMA TUDI DROBILEC LESA, KLIKNITE TUKAJ