Drobilec za les, drobilec za biomaso, drobilec za sekance - pestra izbira različnih tipov drobilcev

V podjetju Tisa d.o.o. pa enega izmed nepogrešljivih delovnih strojev predstavlja tudi drobilec. Drobilec nam pomaga pri izvajanju storitve drobljenja lesa, plastike in drugih odpadkov. V praksi lahko ločimo več različnih vrst drobilcev: drobilec za les, drobilec za biomaso, drobilec za sekance ter celo traktorski drobilec vej. Vsak izmed naštetih drobilcev imajo svoje lastnosti in karakteristike. Posledično je izjemno pomembno, da se zavedamo, katerega od drobilcev

moramo pri izpolnjevanju dotične naloge uporabiti.

VEČ O TRAKTORSKEM DROBILCU VEJ TUKAJ!

Kaj je drobilec, kako ta stroj deluje in kaj z njim počnemo?

Drobilec predstavlja eno izmed temeljnih naprav, s katero lahko zagotovimo čistejše in bolj zdravo okolje, hkrati pa nam drobilec velikokrat pomaga pri pripravi parcel za različna gradbena dela, pa tudi pri čiščenju gozdnatih površin in celo sadovnjakov. Ker lahko z drobilcem drobimo tudi gradbene odpadke nam drobilec pogosto pomaga tudi pri čiščenju parcel po končani gradnji.

V sklopu drobljenja v podjetju Tisa d.o.o. zagotavljamo naslednje storitve:

  • drobljenje in sejanje lesnih ostankov,
  • drobljenje in sejanje lesnih odpadkov,
  • drobljenje in sejanje kosovnih odpadkov,
  • drobljenje in sejanje komunalnih odpadkov,
  • drobljenje vzmetnic in oblazinjenega pohištva,
  • drobljenje različnih vrst plastike,
  • drobljenje in sejanje štorov.

Z enostopenjskim drobljenjem lahko dosežemo povprečno velikost delcev približno 150 mm, pri dvostopenjskem drobljenju pa približno od 50 do 80 mm. Granulacijo lahko dodatno reguliramo s pomočjo sejanja.

drobilec

Drobilec za lesno biomaso služi izdelavi sekancev, drobljencev ter zastirke

Posebej zanimiva naprava pa je drobilec za izdelavo sekancev. Ko govorimo o lesnih sekancih pravzaprav govorimo o lesni biomasi, ki je nasekana na koščke nepravilnih oblik dolžine od 5 do 50mm. Ker je ogrevanje na lesno biomaso povezano s številnimi prednostmi je izdelava sekancev v Sloveniji v zadnjih leti zelo narasla. Stroj za izdelavo sekancev pravzaprav predstavlja prvi korak k avtomatiziranemu ogrevanju na lesno biomaso. Drobilec za les je lahko stacionaren ali vgrajen na prikolici ali kamionu oz. nošen na 3-točkovnem priklopu traktorja. Opremljen je lahko z lastnim motorjem ali pa ga poganja traktor. Tudi izdelava sekancev pri različnih strojih poteka različno. Pri nekaterih strojih so sekanci izdelani v bolj ali manj enakih dimenzijah, pri drugih pa lahko dolžino sekancev nastavimo.

drobilec

Ugodni sekanci, drobljenci in zastirka v podjetju Tisa d.o.o.

V podjetju Tisa d.o.o. poleg čiščenja različnih površin proizvajamo tudi sekance, drobljence in zastirko. Zaradi različnih tehnik sekanja lahko strankam ponudimo sekance in drobljence v različnih dimenzijah in v različni kakovosti ter granulaciji. Poleg sekancev in drobljencev pa strankam ponujamo tudi zastirko za vrtove.

Proizvodnja sekancev pri nas poteka v treh korakih:

  • Drobljenje s primarnim drobilcem
  • Drobljenje s sekundarnim drobilcem
  • Sejanje s sitom.

Poleg izdelave sekancev za kurjavo pa v podjetju Tisa d.o.o. izdelujemo tudi sekance, ki jih stranke lahko vgradijo v različne biofiltre. V podjetju Tisa d.o.o. pa ne ponujamo zgolj sekancev in drobljencev, pač pa strankam ponujamo tudi gozdarske in aroboristične rešitve. Prav tako strankam omogočamo odkup odpadlega lesa iz katerega bomo sekance in drobljence ter zastirko pravzaprav izdelali, stranke pa se lahko odločijo tudi za sajenje dreves, obrezovanje sadnega in okrasnega drevja ter žive meje.

Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran in se prepričate o pestri ponudbi sekancev, zastirke in drobljencev, ki smo jih izdelali z drobilci. Prav tako pa ne spreglejte ponudbe drugih storitev, ki jih s pomočjo naših drobilcev zagotavljamo. V primeru dodatnih vprašanj o predstavljenih storitvah smo vam na voljo tako po telefonu 031 575-240, kot tudi po e-pošti matjaz.sercer@tisa.si, kjer vam bomo na vprašanja z veseljem odgovorili in vam tako pomagali do optimalne rešitve za vas in vaše potrebe.