Cena podiranja dreves

Ste lastnik gozda ali pa imate na svojem vrtu staro drevo, ki ga je potrebno podreti. V kolikor drevesa ne znate podreti varno sami, za tako delo raje pokličite strokovnjake.

Na filmskem platnu je bilo podiranje dreves zelo romanticirano. Spomnimo smo se le tistega dela kjer gozdarji zakličejo »Timber« ostalega pa v kinu tako ali tako niso nikoli prikazali.

Podiranje dreves je sistematično delo. Še posebej če drevo stoji v bližini objekta ali na območju javnih poti. V takem primeru se drevesa ne poseka v celoti. Prvo je potrebno poskrbeti za varnost mimoidočih, nato pa še za varnost delavca oziroma delavcev. Tudi samo sekanje dreves je dan danes precej drugačno od tistega kar vidimo po televiziji. Drevesu se prvotno posekajo manjše veje, nato večje, ki jih po potrebi že sproti delimo na manjše dele, nato pa pride do sekanja debla. Deblo se seka od vrha navzdol po delih. Tisti, ki ga žaga mora biti na deblo privezan.

podiranje in žaganje dreves   Posiranje dreves


Za podiranje drevesa mora torej biti oseba ustrezno podkovana, saj lahko že zaradi malenkostno nepredvidljive situacije pride do resnih ali celo usodnih poškodb za sekača, mimoidočega ali do poškodb materialne lastnine, ki se v bližini drevesa nahaja.

V podjetju Tisa nudimo usluge podiranja in sekanja dreves na privatnih parcelah, v gozdu ali celo na težko dostopnih predelih. Ker se ukvarjajo tudi z arboristiko, vam bodo znali svetovati kaj je za neko drevo najbolje, ali ga je potrebno podreti ali se ga samo delo obreže in podobno. V kolikor je drevo potrebno podreti vam v Tisi poskrbijo tudi za odstranjevanje končnega štora. S frezajem štora, ki sega vse do globine 30 cm, lahko odstranijo vse vidne dele drevesa.

Frezanje panjev   Frezanje štorov oziroma panjev


Cenik podiranja dreves

V podjetju Tisa pri svojem delu uporabljajo pravilne tehnike podiranja dreves. Delajo samo usposobljeni sekači.  Tako so naše stranke zagotovo zaščitene pred tožbami zaradi poškodovanega imetja ali zaradi telesnih poškodb. Za več informacij o načinu podiranja drevja in o cenah naših uslug nas obiščite na spletni strani, nas pokličite ali pa nas obiščite v naši poslovalnici na Cesti v Prod blizu Ljubljane.


Sečnja in spravilo lesa

Sečnja in spravilo lesa je v naših krajih pogosto opravilo. Za vsakim podiranjem drevesa ostane les, ki se ga lahko porabi v namen kurjave kot drva ali pa se ga predela v sekance ali drobljence. Po sečnji vam v podjetju Tisa nudimo spravilo ostankov ali predelavo le teh v željeno biomaso. Če vas zanima naša storitev, vas vabimo, da nas pokličete in povprašate po cenah naše ponudbe.

Sečnja in spravilo lesa   Odvoz in spravilo lesa


Več o predelavi biomase