Leseni piloti za kvalitetno postavitev objekta


Leseni piloti, kot so denimo kostanjevi piloti ali akacijevi piloti, so element gradnje nepremičnin. Za močvirna tla, so potrebni piloti. Pilotiranje temeljev je na močvirnih tleh namreč potrebno, da ne pride do pogrezanja objekta. Najstarejša in najcenejša opcija v takšnih primerih so še vedno leseni piloti. Če so leseni piloti ustrezno izbrani in vgrajeni, objekt ne bo drsel v zemljišče. Leseni piloti namreč poskrbijo, da do drsenja ne pride, saj močvirnato zemljišče pilote stisne po celi zunanji površini in seveda ne le od spodaj, kar omogoči stabilnost objektu. V našem podjetju lahko dobite kakovostne kostanjevi pilote ali akacijeve pilote. Vabimo vas pa, da si na naši spletni strani ogledate tudi nekatere druge storitve, kot so denimo sajenje okrasnih dreves in frezanje kamenja, ki jih opravljamo zelo kakovostno in ugodno.

VEČ O NAŠIH GOZDARSKIH STORITVAH SI PREBERITE TUKAJ!


Leseni piloti omogočajo gradnjo, kjer ta sicer ne bi bila mogoča


Z uporabo kostanjevih pilotov ali akacijevih pilotov v gradbeništvu dosežemo, da so objekti na terenih, ki se pogosto pogrezajo, zgrajeni varno in kakovostno. Močvirnata tla namreč pred gradnjo objektov zahtevajo stabilizacijo terena s piloti. Močvirnat teren je nestabilen: že lahki oziroma enostavni objekti se lahko pogrezajo, če niso ustrezno temeljeni. Pilotiranje temeljev to prepreči. Znani so primeri številnih hiš, ki so jih zgradili na Ljubljanskem barju brez kostanjevih pilotov ali akacijevih pilotov. Objekti drsijo v zemljo in to povzroči celo vrsto težav. Prva je nevarnost meteornih voda, ki lahko vderejo v pritlične objekte, saj so ti dejansko prenizki. Drugi, zelo neprijeten dejavnik za stanovalce pritličnih prostorov je vlaga, ki iz okoliške zemljine vdira v objekt in povzroča plesen ter v splošnem poslabšuje bivalne razmere. Zelo nevarno je tudi neenakomerno pogrezanje oziroma nagibanje objekta, ki povzroči težave v uporabi objekta in lahko tudi resno ogrozi statiko objekta.

leseni pilotikostanjevi piloti


Akacijevi piloti so kvalitetna izbira za pilotiranje


Leseni piloti morajo biti primerno izbrani. Zelo priporočljivi so denimo kostanjevi piloti. Pomembno je, da je les, ki ga uporabimo za pilote tak, da se v vlažnih tleh ne razkraja. Piloti morajo namreč biti obstojni in morajo preživeti najmanj življenjsko dobo objekta, ki je običajno eno stoletje. Za več informacij obiščite našo spletno stran: www.tisa.si!