Okrasna drevesa

V podjetju Tisa se ukvarjamo z arboristiko, obrezovanjem vseh vrst dreves, frezanjem štorov in kamnov itd. Poleg naštetega nudimo tudi zasajevanje okrasnih dreves. Po potrebi uredimo celoten postopek od poseka starega (bolnega ali poškodovanega) drevja, odstranitev štorov in nato zasajevanje novega okrasnega drevja. Sadike okrasnih dreves, ki jih lahko priskrbimo so različnih velikosti. Sadike dobavljamo v eni izmed največjih drevesnic v Evropi, zato vam lahko po ugodni ceni dobavimo tudi večje sadike.

V osnovi naše podjetje kontaktirajo večje ustanove, saj večino našega dela predstavljajo urejanje mestnih drevoredov, arboristika dreves v parkih, obrezovanje zavarovanih in težje dostopnih dreves in podobno. Vendar naj vas to ne odvrne, da bi nas poklicali. Tudi posameznikom radi pomagamo z nasveti in delom pri urejanju vaše okolice hiše ali vrta.

Okrasna drevesa za vrt


Okrasna drevesa dodajo poseben naraven čar vašemu domu

Gotovo ste že občudovali okrasna drevesa v japonskih ali angleških vrtovih in si želeli, da bi jih lahko imeli tudi vi! Ton i več nemogoče, saj v podjetju TISA s svojim znanjem in strokovnimi sodelavci s področja arboristike in gozdarstva omogočamo celostno storitev za okrasna drevesa vseh vrst. Dobavljamo sadike za okrasna drevesa za vrt, ulice ali gozdove in vam pomagamo z nasveti za rast in sajenje. Premagovanje težav je preprosto, ko veste, kako pravilno gojiti okrasno drevo. Za vas si bomo vzeli čas in vam podali vse informacije, ki jih potrebujete za dosego uspeha. Tako se boste naučili, kako se izognete običajnim težavam z okrasnimi drevesi v okolju in kako zagotoviti primerne pogoje za rast in nego.


Na kaj morate biti pozorni

Sajenje okrasnih dreves zahteva posebno pozornost in znanje. Ni namreč vseeno, v kakšne pogoje boste umestili svoje sadike, zato vam tudi pri samem sajenju nudimo strokovno znanje in izkušnje. Naše podjetje je namreč vzdrževalec in izvedbeni partner za sajenje okrasnih dreves na številnih krajih in za različne priložnosti, med drugim smo jih posadili poleg Nebotičnika, dandanes pa sodelujemo pri ponovni zasaditvi dreves na Letališki cesti v Ljubljani. Ravno v mestih je kakovost tal še posebej vprašljiva, zato drevesa tu potrebujejo posebno nego. Cvetoča drevesa in grmovnice imajo po navadi raje bolj kisla tla. Če niste prepričani v pH raven tal, so testni kompleti na voljo v večini trgovin za oskrbo vrtov. Za zagotovitev kislega okolja se lahko zatečete tudi k drugim preprostim ukrepom ter tako omogočimo boljše pogoje za sajenje dreves. Vendar pazite! Pre kisla tla je težko sanirati v bolj bazična. V takšnem primeru je po navadi potrebna menjava zemlje.

Sajenje okrasnih drevesSajenje okrasnih dreves


Pri nas najdete okrasna drevesa iz največje evropske drevesnice

Gotovo je glede vprašanja, katera so najlepša okrasna drevesa za vaš vrt, toliko odgovorov, kot je ljudi. Ravno zaradi tega vam zagotavljamo kakovostne in dolgotrajne sadike vseh vrst. Pomagamo vam pri sajenju in nameščanju sadik. Tudi pravilno gnojenje dodaja vitalne hranilne snovi, ki bodo pomagale vašim drevesom v vseh letnih časih. Ko drevo vzdržuje pravilno količino hranilnih snovi in ​​vode, lahko običajno prenese poletno vročino in ohrani svoje zdravje. Z ustreznim gnojenjem skupaj z vzdrževanjem in obrezovanjem lahko vzdržujete cvetoča in zdrava drevesa, ki doživijo visoko starost.


Kako dolgotrajna so okrasna cvetoča drevesa!

Res je, da okrasna drevesa za vrt zahtevajo določeno stopnjo znanja in skrbi za pravilno nego. Vendar pa to ne sme biti razlog, da se jim bi odpovedali. V podjetju TISA vam bomo ob nakupu sadik odgovorili na vaša vprašanja o vzdrževanju in zdravju dreves ter grmovnic. Najboljše zdravje dreves zagotovimo z rednim obrezovanjem. Veliko dreves, zlasti listavcev in grmičevja, je najbolje obrezati pozno pozimi ali zgodaj spomladi, tik pred ali po prekinitvi mirovanja. V vsakem primeru pa je najbolje počakati, da se cvetenje zaključi, preden začnete obrezovanje.


Pomoč naših strokovnjakov

Tudi v Sloveniji so okrasna drevesa in grmi priljubljen element vrtov. V zadnjem času je vse več izbire in človek je zaradi tega včasih kar izgubljen. Da se ne bi počutili sami, smo vam vedno pripravljeni priskočiti na pomoč z nasveti in predlogi. Naši sodelavci vam bodo vedno radi izdali, kako uspešno gojiti drevo, in dodali nasvete o skrbi za drevesa, da boste lahko uživali v njih čim dlje. Na naši spletni strani najdete več informacij o naših storitvah in kontaktih ter izkušnjah naših sodelavcev. Oglasite se nam po telefonu, elektronski pošti ali osebno, da bomo pregledali vaše želje in možne rešitve. Vsak projekt obravnavamo posamično, zato vam bomo namenili vso potrebno pozornost in pripravili ugodno ponudbo.

Obrez okrasnih dreves za vrtArboristika in negovanje dreves