Prevzem odpadnega lesa je le del predelave lesa

S prevzemom odpadnega lesa začnemo proces predelave in ponovne uporabe starega in odpadnega lesa. Veriga predelave se začne s prevzemom, po potrebi pa najprej opravimo podiranje drevja. Odpadni les nato stehtajo, sortirajo ali po potrebi zmeljejo. Delo poteka v skladu s predpisi s področja ravnanja z odpadki. Po prevzemu odpadnega lesa pa lahko ugotovimo, da prevzet les ni več uporaben in ga tako ni smiselno predelovati. V tem primeru je potrebno najti najprimernejši način ravnanja z lesnimi odpadki pri registriranih izvajalcih javnih služb.

Več o drobljenju >>>

Nudimo tudi odvoz lesenih odpadkov

Odpadno drevesje in palete za obdelavoS prevzemom odpadnega lesa in odvozom lesnih odpadkov pripomoremo k večji čistosti našega planeta. Hkrati z odvozom lesnih odpadkov zagotovimo, da odpadni les kroži v reguliranem toku in tako skrbimo, da se čim večji odstotek odpadnega lesa v obliki enakega ali drugega produkta vrne nazaj na tržišče in se tako ponovno uporabi. Nalaganje lesa pri odvozu lesnih odpadkov lahko poteka ročno ali strojno. V primeru, da so kosi lesa preveliki za transport, se pred odvozom tudi razžagajo les na manjše kose in transport je tako omogočen. Lesne odpadke se odvaža na centre za predelavo lesa, kjer ga v skladu z zakonom predelajo v izdelke za nadaljno uporabo. Če les več ni uporaben se ga odpelje na smetišče. Več o naših storitvah preberite na naši spletni strani: http://www.tisa.si/

NUDIMO TUDI DROBLJENJE KAMENJA!

Odpadne palete

Les je zelo cenjena surovina, ki je v naših časih, na žalost, še vedno redko reciklirana. Ker so palate navadno lesene, se večja podjetja ukvarjajo s problemom odpadnih palet. Odpadnih palet se je najlažje znebiti s prevzemom odpadnega lesa ter kasneje z odvozom lesnih odpadkov. Odpadne palete prezvame podjetje, ki se ukvarja s prevzemom odpadnega lesa in z odvozom lesnih odpadkov in jih odpelje v svoja skladišča. Tam iz odpadnih palet odstranijo žeblje in les, ki ostane, uporabijo za izdelavo drugih izdelkov.
Seveda ni nujno, da bo do prevzema odpadnega lesa in odvoza lesnih odpadkov prišlo le zaradi odpadnih palet. Odpadni les lahko predstavlja tudi staro pohištvo, naplavnine, embalažni les ali lesna biomasa. 

Odvoz odpadnega lesa

Kaj vse spada pod arboristiko?