Sekanci cenaCena sekancev je odvisna od vrste lesa iz katerega so sekanci izdelani

Sekanci so izdelani iz lesa in so veliki približno 10cm, njihova točna velikost pa je odvisna od velikosti peči oz. kotla, v katerem jih kurimo. Cena sekancev je odvisna od lesa iz katerega jih izdelamo, pa tudi od njihove velikosti. Za izdelavo sekancev se največkrat uporablja lesna biomasa. Govorimo o lesnem drobirju in ostankih ali pa o lesu slabše kakovosti. Sekanci so največkrat izdelani v strojih, ki jih imenujemo sekalniki oz. drobilci za sekance. Ti stroji les med obdelavo razsekajo ali zdrobijo v sekance. Sekance lahko izdelamo tako iz lesa iglavcev kot tudi iz lesa listavcev, njihova kakovost pa je odvisna od kvalitete izdelave in ne od vrste lesa iz katerega so izdelani.

drobilec za sekanceZraven cene sekancev je pomembna njihova energijska vrednost

Ker se sekanci uporabljajo predvsem za kurjavo je zraven njihove cene pomembna tudi energijska vrednost. Sekanci veljajo za okolju prijazno gorivo ter imajo približno enak učinek na naravo kot drva. Energijska vrednost sekancev je med 3,5 in 4,5 kWh/kg pri 20 do 25 % vlažnosti. Sekanci naj bi imeli med 10 in 30 % vlage. Več kot je vlage, več energije se porabi za izparevanje vode in manjši je učinek ogrevanja.

ODKUP STAREGA LESA

Sekanci po ugodni ceni skupaj z dostavo v podjetju Tisa d.o.o.

V podjetju Tisa d.o.o. vam ponujamo izdelavo kakovostnih sekancev iz različnih vrst lesa po ugodni ceni. Zaradi različnih načinov sekanja, so vam na voljo sekanci različnih granulacij. Zraven samega naročila sekancev pa vam ponujamo tudi dostavo sekancev z volumensko prikolico ali s kontejnerjem.

Oglejte si našo spletni stran in se prepričajte o ceni sekancev in drobljencev, ki vam jih ponujamo. V primeru vprašanj nas kontaktirajte po telefonu: 031 714 882 ali po e-pošti: ales.samec@tisa.si kjer nas lahko povprašate tudi o ceni sekancev in izdelavi sekancev, mi pa vam jih bomo posredovali hitro ter vam hkrati odgovorili tudi na druga vprašanja, ki se vam bodo o sekancih še zastavljala in vam s tem pomagali pri nakupu. Več na nši spletni strani: http://www.tisa.si/.