Grmovnice in vse o njihovem vzdrževanju

Grmovnice so eden izmed lepših okrasov, ki lahko krasijo naša dvorišča in okolice domov. Če se načrtovanja grmovnic lotite pravilno lahko dosežete cvetoč vrt čez celotno leto. Tako ni čudno, da se za njihov nakup odloča vse več ljudi. Ker pa je grmovnice in okrasne grme velikokrat zahtevnejše vzdrževati, kot se to sliši, je vsaj na začetku priporočljivo poiskati strokovno pomoč.

''Grmovnica ali grm je lesnata rastlina z več debli.''

V podjetju Tisa d.o.o. vam v sklopu kvalitetnih arborističnih storitev, ki vključujejo svetovanje o arboristiki, strokovno oceno zdravstvenega stanja rastlin in mnoge druge storitve, ponujamo tudi pomoč pri izbiri, sajenju grmovnic in obrezovanju grmovnic.

Grmovnice na vašem vrtu

Pravilno obrezovanje grmovnic je ključnega pomena za uspešno rast

Obrezovanje grmovnic je nujno potrebno, saj s tem ne zagotovimo le lepega in mladega izgleda rastline, pač pa omogočimo svetlobi, da jo doseže, rastlina pa tako zaradi uspešnejše fotosinteze uspeva bolje. Glede na čas cvetenja lahko grmovnice ločimo na pomladi cvetoče in na poleti cvetoče grmovnice. Obe vrsti grmovnic je priporočljivo obrezati pred cvetenjem, vendar moramo pri grmovnicah, ki cvetijo poleti, paziti, saj se cvetovi pojavijo na letošnjih poganjkih. Z obrezovanjem poleti cvetočih grmovnic torej ne bomo dosegli bujnejšega cvetenja, pač pa bomo zgolj oblikovali grmovnico v želeno obliko.

Več o sajenju cipres >>

Obrezovanje cvetočih grmovnic

Ne veste kateri okrasni grm bo najbolje uspeval pri vas? - Vprašajte nas!

Poleg obrezovanja grmovnic vam ponujamo tudi druge arboristične in gozdarske storitve. Za vas lahko uredimo celotno okolico hiše ali poslovnih prostorov, nudimo pa vam celo možnost nakupa rabljenih strojev. Izvajamo tudi storitve granuliranja lesa, plastike ter več vrst odpadkov. Za vas predelujemo in proizvajamo biomaso in sekance.

Tisa d.o.o.

Ne veste, katere rastline bodo najbolje uspevale v vašem okolju? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč ter vam svetovali katere okrasne grmovnice, zimzelene grmovnice in druge rastline bodo odlično dopolnile vaš vrt.