Kako grmovnice pravilno vzdrževati?


GrmovniceGrmovnice so eden izmed lepših okrasov, ki lahko krasijo naša dvorišča in okolice domov. Tako ni čudno, da se za njihov nakup odloča vse več ljudi. Ker pa je grmovnice in okrasne grme velikokrat zahtevnejše vzdrževati, kot se to sliši, je vsaj na začetku priporočljivo poiskati strokovno pomoč. V podjetju Tisa d.o.o. vam v sklopu kvalitetnih arborističnih storitev, ki vključujejo svetovanje o arboristiki, strokovno oceno zdravstvenega stanja rastlin in mnoge druge storitve, ponujamo tudi pomoč pri izbiri, sajenju grmovnic in obrezovanju grmovnic.

PREBERITE VEČ O UREDITVI OKOLICE


Pravilno obrezovanje grmovnic je ključnega pomena za uspešno rast

Obrezovanje grmovnic je nujno potrebno, saj s tem ne zagotovimo le lepega in mladega izgleda rastline, pač pa omogočimo svetlobi, da rastlino dobro osvetli, rastlina pa tako zaradi uspešnejše fotosinteze uspeva bolje. Glede na čas cvetenja lahko grmovnice ločimo na pomladi cvetoče in na poleti cvetoče grmovnice. Obe vrsti grmovnic je priporočljivo obrezati pred cvetenjem, vendar moramo pri grmovnicah, ki cvetijo poleti, paziti, saj se cvetovi pojavijo na letošnjih poganjkih. Z obrezovanjem poleti cvetočih grmovnic torej ne bomo dosegli bujnejšega cvetenja, pač pa bomo zgolj oblikovali grmovnico v želeno obliko.

PRODAJNI ASORTIMAN DREVES IN SADIK


Ne veste kateri okrasni grm bo najbolje uspeval pri vas? - Vprašajte nas!

Obrezovanje grmovnicZraven obrezovanja grmovnic vam ponujamo tudi druge arboristične storitve. Ne veste, katere rastline bodo najbolje uspevale v vašem okolju? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč ter vam svetovali katere okrasne grmovnice, zimzelene grmovnice in druge rastline bodo odlično dopolnile vaš vrt. Dosegljivi smo vam na telefonski številki 051 380 180 ali po e-pošti lena.marion@tisa.si - z veseljem vam bomo pomagali z nasveti. Nudimo tudi okrasna drevesa: http://www.tisa.si/okrasna-drevesa/