Mulčer poskrbi za hitro odstranjevanje štorov, grmovne vegetacije in vej

Mulčer je naprava, ki se uporablja za stiskanje oziroma mletje najrazličnejšega rastlinja/delov rastlin, obenem pa pride v poštev pri delih, kot je drobljenje kamnov. Prevelika količina večjih kamnov na njivah ovira obdelavo, zato je v takšnih situacijah zelo koristen gozdarski mulčer, ki je zmožen zdrobiti celo največje kamne. V podjetju Tisa, ki je med drugim tudi pravi naslov za vse, ki vas zanimajo kvalitetni sekanci, imamo na voljo pravi mulčer za vse potrebe. Naš strojni park med drugim sestavljata mulčer goseničar, katerega moč znaša 400 KS, in mulčer gumaš z močjo 260 KS. Preden se dogovorimo za izvedbo del, je možen brezplačni ogled na terenu, ki zajema svetovanje glede najprimernejših ukrepov glede na želeni cilj, na podlagi tega ogleda pa vam bomo nato pripravili neobvezujočo ponudbo.

Frezanje štora

Zmogljiv mulčer je idealen pripomoček za čiščenje zaraščenih površin

Naloge, kot je denimo vzpostavitev travniških površin, pogosto zahtevajo odstranitev precejšnje količine vegetacije, ki vključuje grmovno vegetacijo, veje ipd. Najboljša rešitev za take površine je, da se uporabi zanesljiv, predvsem pa dovolj zmogljiv mulčer, saj bo tako delo opravljeno hitro in temeljito. Prav temeljitost in hitrost sta zagotovo največji prednosti, ki ju ponuja strojno čiščenje. Ta metoda omogoča, da je površina pripravljena v najkrajšem možnem času, pri nadaljnjem vzdrževanju pa bo načeloma potrebna le še kosilnica. Podobno velja za opravila, kot so denimo obnova sadovnjakov, priprava zunanjih športnih površin (smučišča, igrišča za golf ipd.), izravnavanje manjših neravnin, mletje vejevja po poseku dreves ali pa vzdrževanje tras elektrovodov. Pri vseh naštetih opravilih je namreč dober gozdarski mulčer izjemno dragocen. Ker gre za napravo, ki jo večina ljudi potrebuje kvečjemu nekajkrat v življenju, se nakup običajno ne izplača, ampak je delo mnogo pametneje zaupati profesionalcem, ki imajo hkrati dovolj znanja in izkušenj, da se lahko spopadejo tudi z zahtevnejšimi izzivi. Pri Tisi nam znanja in izkušenj ne manjka, zato vam z veseljem pomagamo pri katerem koli izmed omenjenih opravil, pri katerem potrebujete pomoč strokovnjakov in močan gozdarski mulčer.

Gozdarski mulčer

Želite odstraniti štor? Freza za zemljo oz. frezanje vrta ne bo dovolj …

Klasična freza za zemljo, ki se običajno uporablja za prekopavanje oziroma frezanje vrta, je sicer zelo uporaben pripomoček, vendar pa gre za pripravo, ki je primerna predvsem za enostavnejša dela. Ko je potrebno drobljenje večjih motečih kosov, zgolj freza za zemljo ne bo kos tej nalogi, ampak bo potreben profesionalni gozdarski mulčer. Ena takšnih nalog, kjer osnovni pripomočki za frezanje vrta zatajijo, je npr. odstranjevanje štorov. Po drugi strani pa je mogoče s stroji, ki jih imamo na voljo pri Tisi, odstraniti prav vsak štor. Na voljo smo vam tako za odstranjevanje posameznih štorov, npr. v okolici vašega doma ali v parku, kot za odstranitev večjega števila štorov po zaključenih delih (tu se praviloma uporabi mulčer goseničar Ahwi RT400, ena izmed možnosti pa je še traktor Fendt 936, na katerega je nameščena gozdarska freza). Z napravami, ki jih imamo na razpolago, po potrebi pridemo do težje dostopnih kotičkov, denimo do atrijev večstanovanjskih stavb. Štor, ob katerega se morda stalno spotikate, vam torej že kmalu ne bo več povzročal težav.  Ob tem naj poudarimo, da je ta opcija precej ugodnejša, kot če bi se odločili, da štor izkopljete. Obenem pa za to, da ostranite štor, ne bo potrebno razkopati terena s pomočjo bagra.

Preberite več o frezanju

Poskrbimo za profesionalno frezanje z najboljšimi mulčerji

Za boljšo predstavo o poteku posameznih del in o tem, kaj vse zmorejo naši mulčerji, obiščite spletno stran podjetja Tisa, kjer si lahko ogledate nekaj videoposnetkov, ki so nastali ob projektih, ki smo jih že uspešno zaključili. Dela, za katera se dogovorimo, opravimo hitro in natančno, pri tem pa uporabimo resnično najustreznejši mulčer, ki bo primeren za posamezni teren in s katerim bo mogoče izpolniti  vsa vaša pričakovanja.