Drobljenje kamenja na njivi s frezo za kamenje


Kamenje na njivah mnogim kmetom povzroča težave pri obdelavi zemlje in strojnih delih. V podjetju Tisa imamo rešitev - frezo za kamenje Seppi supersoil. Gre za večnamenski stroj za drobljenje kamenja, ki obdela zgornjo plast zemlje in pri tem zdrobi vse debelejše kamne ter manjše drevesne štore. Neplodna tla tako postanejo obdelovalna zemlja za vinograd, drevesni nasad, travnik ali pašnik. Tako obdelano zemljišče postane bolj homogeno, zadržuje vlago dalj časa in omogoča enakomerno razrast rastlin. Pri drobljenju kamenja se sproščajo minerali, ki zemljo dodatno obogatijo.

VEČ O NAŠIH GOZDARSKIH STORITVAH SI PREBERITE TUKAJ!


Freza za kamenje Seppi supersoil


S frezo Seppi supersoil drobimo kamenje do globine 30 cm. Freza za kamenje ima delovno širino 2300 mm in pri hitrosti vrtenja 1000 obratov/minuto melje oziroma drobi kamenje. Zdrobljeni kamni so v povprečju velikosti od 0 do 3 cm. Za drobljenje kamnov na enem hektarju zemlje potrebujemo med 10 in 15 strojnih ur. Število ur je odvisno od globine drobljenja, ki jo lahko nastavimo po želji oziroma po potrebah naročnika. S traktorjem s 320 konjskimi močmi lahko drobimo tudi velike in trde prodne kamne.


Drobljenje kamenja v gradbeništvu


freza za kamenjeFreza za kamenje lahko zdrobi neuporabni material z gradbišč, ki ga potem lahko uporabimo kot posipalni material za makadamske ceste ali gozdne poti. Ponovno uporabljen material prinaša prihranek, obenem pa tudi razbremenitev okolja, saj ga ni potrebno prevažati na smetišče. Makadamske ceste, teh je v Sloveniji kar precej, je potrebno ves čas vzdrževati. Po vsakem večjem deževju so še posebno razrite. Isto velja za kmečke poti med obdelovalnimi površinami in gozdne ceste. Z uporabo stroja za drobljenje kamenja jih lahko zelo dobro popravimo. S traktorskim drobilcem večkrat obdelamo površino ceste, tako da dobimo željeno strukturo materiala. Tako pripravljeno pot z grederjem poravnamo, zavaljamo in s tem utrdimo.

Vas zanima drobljenje kamenja? Cena še nikoli ni bila tako ugodna. Obiščite nas v naši poslovalnici ali na naši spletni strani: http://www.tisa.si/. Vabljeni.

Če vas zanima tudi posek dreves si več preberite tukaj:https://www.vsi.si/tisa/podiranje-dreves


drobljenje kamenja