Urejanje okolice hiše je prijetno in včasih tudi nevarno delo

Urejanje okolice hiše je mnogim hobi, prijeten čas, ki ga preživijo zunaj na svežem zraku, v povezavi z naravo in vsem kar ta nudi. Najrazličnejša opravila je mogoče opraviti v lastni režiji, brez nevarnosti in strahu da pride do nesreče. Določena dela, pa je bolje prepustiti strokovnjakom, ki imajo znanje, opremo in potrebno mehanizacijo ter bodo v prvi vrsti poskrbeli za varnost ljudi, objektov in celotnega delovnega področja. Eno izmed najnevarnejših opravil, ki jih srečamo pri urejanju okolice hiše je zagotovo podiranje dreves, ki mora biti izvedeno pravilno in stoodstotno varno. V našem podjetju se že dolga leta ukvarjamo z urejanjem okolice hiš, obrezovanjem dreves, odstranjevanjem oz. frezanjem štorov in grmovja in opravljamo še mnoge druge storitve. Na nas se lahko obrnete za dela v gozdu, saj obvladamo tehniko podiranja dreves v vseh razmerah, tudi težko dostopnih. Če les ni potreben za nadaljnjo predelavo in obdelavo, ga strojno posekamo s pomočjo bagra in ustreznih klešč, ki drevo odrežejo in ga, seveda s pomočjo usposobljenega upravljavca bagra, zložijo na kup. Takšna tehnika podiranja dreves se pogosto uporablja za čiščenje brežin, ob vodnih kanalih, seveda pa pride v poštev tudi na mnogih drugih lokacijah. Pri delu vedno uporabljamo sodobno zaščitno opremo, da so zaposleni maksimalno zaščiteni, prav tako pa imajo vsi opravljeno nacionalno poklicno kvalifikacijo, kar pomeni, da so strokovno usposobljeni za ravni zahtevnosti del, ki jih opravljajo.

Mulčerji za različno uporabo

Frezanje štorov in drevesnih panjev po ugodnih cenah

Štori so nadležne zadeve, ki lahko ostanejo na mestu kjer je raslo drevo še mnoga leta. Mogoče jih je tudi izkoristiti, saj jih mnogi vključijo v ureditev okolice hiše ali vikenda, okrog njih posadijo cvetlice, jih uporabijo za sedenje… V primeru da rastejo na pohodnih površinah, na sredini dvorišča ali podobnih neprimernih lokacijah, so štori moteči, pogosto celo napoti ali samo nezaželeni, ker kazijo okolico. S pomočjo manjše freze, jih lahko skupaj s površinskimi koreninami uspešno odstranimo tudi do globine 35 centimetrov. Da ni potrebno razkopavanje terena razveseli mnoge, ki imajo drevesa posajena na vrtu z angleško trato ali ta rastejo v skalnjakih in vse, ki imajo odpor do večjih posegov na svojem dvorišču. Ker za odstranjevanje štorov uporabljamo manjši model freze, lahko z njo dostopamo tudi do težje dostopnih kotičkov, atrijev ali manjših vrtov, brez da skazimo okolico. Ker smo natančni, hitri in konkurenčni ter pri svojem delu poskrbimo, da smo čim manj moteči za okolico, so stranke zadovoljne in nas rade pokličejo.

Zelo uporabni vrtni mulčerji

Kaj sploh je mulčer in zakaj ga lahko uporabimo?

Mulčer je delovni stroj, ki ga lahko uporabimo pri urejanju okolice hiše, za delo v vinogradih, sadovnjakih, poljedelstvu ter pri čiščenju skoraj vseh infrastrukturnih, kmetijskih in komunalnih površin. Mulčer je namenjen mulčenju oz. drobljenju rastlinskih ostankov (slame, koruznice, sončnic, žitnih strnišč, travne mase, vej, grmičevja, dračja, ostalih vrst lesa…), pri tem ustvarja odlične pogoje za rast rastlin, saj so tla zaradi drobiva vlažna in senčna. Ker poznamo mnogo vrst mulčerjev je potrebno vedeti za kakšne namene bo ta služil. V našem podjetju imate možnost najema naše storitve, lahko pa izberete rabljeni mulčer in ga kupite, na voljo imate namreč različne modele s katerimi lahko čistite različne terene. Gozdarski mulčerji so odlični za drobljenje različnih panjev, mletje vejevja, sečnih ostankov, grmovne vegetacije, celo za drobljenje manjših kamnov in skal. Prav tako se uporabljajo pri pripravi smučarskih terenov, golf igrišč in za obnove sadovnjakov. V ponudbi boste našli tudi univerzalne, poljedelske, bočne, travniške, vinogradniško – sadjarske in celo specializirane mulčerje za šparglje. Naša ponudba je pestra in velika – pokličite nas za urejanje okolice hiše, odstranjevanje štorov, za različne tehnike podiranja dreves na različnih lokacijah ter mnoge druge storitve, ki si jih lahko ogledate na naši spletni strani.