Okrasna drevesa vam olepšajo okolico in omogočajo sprostitev

Okrasna drevesa so v Sloveniji vse bolj priljubljena dekoracija vrta ali hišne okolice. Paziti pa moramo, da jih ustrezno vzdržujemo in negujemo. To se začne že pri njihovi izbiri. Vrt lahko naredimo tako, da si izberemo drevesa in rastline ter njim po potrebi prilagodimo zemljo. Še bolj pa je če se tega lotite ravno obratno. Zelo enostavno je ugotoviti PH zemlje na vašem vrtu, le ta pa je en izmed glavnih dejavnikov, ki vpliva na rast rastlin. Druga stvar, ki jo moramo vedeti je zbitost zemlje in količina peska ali kamenja v njej. Tretji dejavnik po kateremu moramo izbirati rastline pa je osončenost, oziroma razmerje sonca in sence na vrtu. Ko vemo odgovore na vse te dejavnike izberemo rastlinje, ki bodo na določeni zemlji uspevale optimalno.

To so bila navodila za tiste ki vrta še nimajo. Za vse, ki vrt že imate pa se največkrat pojavijo težave pri vzgoji in vzdržveanju drevja. Naši strokovnjaki so izobraženi na področju arboristike in imajo bogate izkušnje s svetovanjem in delom na terenu s številnimi strankami. Vaši situaciji se bomo posvetili s celostnega zornega kota in vaša okrasna drevesa obrezali ali odstranili na najbolj strokoven in stroškovno učinkovit način. Tehnike, ki jih uporabljamo, sledijo evropskim smernicam in se opirajo na nemške najboljše prakse. Po odstranitni drevja pa bomo, v kolikor boste želeli, prostor ponvno zasadili.

Gojenje, obrezovanje in zasaditev dreves v podjetju Tisa


Ali ob cesti obrežemo z uporabo vrvne tehnike ali dvigala?

V podjetju imamo 37 let izkušenj pri delu z lesom. Spoštujemo ta najbolj naravi prijazen material, ki daje slovenskemu človeku kruh in zavetje že stoletja. Ravno zato bomo vašim drevesom namenili vso potrebno pozornost, saj razumemo, da igrajo pogosto tudi čustveno ali simbolno vlogo. Oprema, ki jo uporabljamo pri vseh posegih, je najsodobnejša, zavarovano pa imamo tudi dejavnost izvajanja arborističnih storitev.

Drevesa vam lahko obrežemo ali posekamo v vseh pogojih, pred tem pa vam opravimo arboristični pregled in izdamo strokovno mnenje. Spomeniško zaščitena drevesa arboristično saniramo. Po opravljenjem obrezovanju ali poseku, vam ostanke lesa odstranimo. Na koncu pa vam vrt lahko ponovno zasadimo z izbranimi drevesi in grmovnicami. Za odslužena okrasna drevesa zagotovimo tudi odstranitev panja, pri čemer se uporablja freza. Vsi naši sodelavci so pridobili ustrezen certifikat in vam bodo znali odgovoriti na vsa dodatna vprašanja. 

Drevesa obrezujemo z najsodobnejšimi tehnikami

Okrasno in drugo drevje obrezujemo z vrvno ali dvigalno tehniko. Katero uporabimo je odvisno od dostopnosti in velikosti drevesa. Vrvna tehnika nam omogoča, da dostopamo do drevesa z vseh strani in dosežemo vse dele in pri tem pa drevesa ne poškodujemo. Opravimo vam tudi strokovno sajenje dreves in pri tem poskrbimo, da se upoštevajo vsi pogoji terena, vašega razpoložljivega časa in prostora. Sadike izhajajo iz drevesnice, ki je na evropski ravni ena največjih, zato imamo v ponudbi izjemno raznolik asortima sadik. Tudi pri velikih sadikah je cena ugodna. Stroškovna učinkovitost in strokovnost sta naši vodili, saj nudimo vseobsegajočo storitev, ki vključuje posek, frezanje štora, dostavljanje zemlje, vgrajevanje prezračevalne cevi, gnojenje in sajenje.

NEga in obrezovanje okrasnega in sadnega drevja

Med okrasnimi rastlinami so še vedno priljubljeni okrasni iglavci

Okrasne rastline in drevesa so različnih vrst in velikosti, v Sloveniji pa so že od nekdaj priljubljeni tudi okrasni iglavci. V naši ponudbi sadik najdete cenovno ugodne večje sadike, z obsegom nad 18 centimetrov. Strokovno vam jih tudi posadimo, pri čemer so že ob tem visoke med 3 in 4 metre ter zagotovijo takojšnjo vidnost in s tem razliko o prostoru. Če potrebujete več razpoložljivega prostora, vam odstranimo štore ali panje, ostale na vrtu ali zelenici. Pri tem je ne razkopljemo ali uničimo, saj panje drobimo hitro in z najmanjšim možnim poseganjem v okolico, do globine 30 cm. Lahko uporabimo tudi freze različnih velikosti in s tem zagotovimo odstranjevanje večjih štorov. Pri vzdrževanju vrta pa je pomembno okrasna drevesa ustrezno negovati, zato vam zagotavljamo strokovno obrezovanje okrasnih dreves. Pri tem uporabljamo kombinacijo vrvne tehnike, pomagamo si tudi z avtodvigalom. Ne glede na vašo lokacijo vam opravimo izjemno učinkovito storitev in ohranjamo ugodne cene. Naše izkušnje in številni primeri zadovoljnih strank to potrjujejo. Poglejte primere dobrih praks na naši spletni strani in se prepričajte sami. Oglasite se nam osebno, radi vas bomo brezplačno popeljali po naših prostorih in vam pokazali naše storitve. Z veseljem vas pričakujemo tudi prek telefona ali emaila.

Obrezovanje žive meje iz iglavcev ali cipresnic