Okrasna drevesa vam olepšajo okolico in omogočajo sprostitev

Okrasna drevesa so v Sloveniji vse bolj priljubljena dekoracija vrta ali hišne okolice. Paziti pa moramo, da jih ustrezno vzdržujemo in negujemo. To se začne že pri njihovi izbiri, saj je okrasno drevje za vrt različnih kakovosti in lahko glede na svoje lastnosti vaš vrt obremeni ali oplemeniti. Naši strokovnjaki so izobraženi na področju arboristike in imajo bogate izkušnje s svetovanjem in delom na terenu s številnimi strankami. Vaši situaciji se bomo posvetili s celostnega zornega kota in vaša okrasna drevesa obrezali ali odstranili na najbolj strokoven in stroškovno učinkovit način. Tehnike, ki jih uporabljamo, sledijo evropskim smernicam in se opirajo na nemške najboljše prakse.

NUDIMO TUDI GRMOVNICE

Okrasno drevje za vrt ali ob cesti obrežemo z uporabo vrvne tehnike ali dvigala

V podjetju imamo 37 let izkušenj pri delu z lesom. Spoštujemo ta najbolj naravi prijazen material, ki daje slovenskemu človeku kruh in zavetje že stoletja. Ravno zato bomo vašim okrasnim drevesom namenili vso potrebno pozornost, saj razumemo, da igrajo pogosto tudi čustveno ali simbolno vlogo. Oprema, ki jo uporabljamo pri vseh posegih, je najsodobnejša, zavarovano pa imamo tudi dejavnost izvajanja arborističnih storitev. Drevesa vam lahko posekamo v vseh pogojih, pred tem pa vam opravimo arboristični pregled okrasnega drevja za vrt ali okolico in vam izdamo strokovno mnenje. Spomeniško zaščitena drevesa arboristično saniramo, lahko pa vam tudi dobavimo in posadimo različno velika drevesa. Za odslužena okrasna drevesa zagotovimo odstranitev panja, pri čemer se uporablja freza. Vsi naši sodelavci so pridobili ustrezen certifikat in vam bodo znali odgovoriti na vsa dodatna vprašanja. Na nas se lahko obrnete tudi pozneje, če imate kakršno koli vprašanje glede dobavljenega okrasnega drevja za vrt ali naših storitev.

Z najsodobnejšimi tehnikami obrežemo okrasne grme v vašem vrtu

Okrasne grme in vse vrste okrasnih dreves obrezujemo z vrvno tehniko. To nam omogoča, da dostopamo do drevesa z vseh strani in dosežemo vse dele in pri tem drevesa ne poškodujemo. Trendi tudi v Sloveniji kažejo na vse večjo priljubljenost grmov, za katere vam lahko dobavimo najbolj kakovostne sadike. Opravimo vam tudi strokovno sajenje dreves in pri tem poskrbimo, da se upoštevajo vsi pogoji terena in vašega razpoložljivega časa in prostora. Sadike izhajajo iz drevesnice, ki je na evropski ravni ena največjih, zato imamo v ponudbi izjemno raznolik asortima sadik. Pri velikih sadikah je cena ugodna. Stroškovna učinkovitost in strokovnost sta naši vodili, saj nudimo vseobsegajočo storitev, ki vključuje posek, frezanje štora, dostavljanje zemlje, vgrajevanje prezračevalne cevi, gnojenje in sajenje.

Okrasne rastline

Med okrasnimi rastlinami so še vedno priljubljeni okrasni iglavci

Okrasne rastline in drevesa so različnih vrst in velikosti, v Sloveniji pa so že od nekdaj priljubljeni tudi okrasni iglavci. V naši ponudbi sadik najdete cenovno ugodne večje sadike, z obsegom nad 18 centimetrov. Strokovno vam jih tudi posadimo, pri čemer so že ob tem visoke med 3 in 4 metre ter zagotovijo takojšnjo vidnost in s tem razliko o prostoru. Če potrebujete več razpoložljivega prostora, vam odstranimo štore ali panje, ostale na vrtu ali zelenici. Pri tem je ne razkopljemo ali uničimo, saj panje drobimo hitro in z najmanjšim možnim poseganjem v okolico, do globine 30 cm. Lahko uporabimo tudi freze različnih velikosti in s tem zagotovimo odstranjevanje večjih štorov. Pri vzdrževanju vrta pa je pomembno okrasna drevesa ustrezno negovati, zato vam zagotavljamo strokovno obrezovanje okrasnih dreves. Pri tem uporabljamo kombinacijo vrvne tehnike, pomagamo si tudi z avtodvigalom. Ne glede na vašo lokacijo vam opravimo izjemno učinkovito storitev in ohranjamo ugodne cene. Naše izkušnje in številni primeri zadovoljnih strank to potrjujejo. Poglejte primere dobrih praks na naši spletni strani in se prepričajte sami. Oglasite se nam osebno, radi vas bomo brezplačno popeljali po naših prostorih in vam pokazali naše storitve. Z veseljem vas pričakujemo tudi prek telefona ali emaila.