Ugodna cena lesa pri njegovem odkupu

Cena lesa, ki ga zavržemo kot odpadek, je lahko pri odkupu zelo ugodna. V podjetju Tisa odkupujemo: veje, žagovino, odpadno lesno embalažo, kot so palete in zaboji, odpadna vrata, mize, stole, postelje, okna in drugo pohištvo, ostanke ostrešja, ograj in drugega, kar ostane pri rušenju objektov … Z vaše lokacije nudimo odvoz starega lesa, ki ga ne potrebujete več. Izvajamo tudi podiranje dreves in spravilo lesa – prevoz hlodov ter čiščenje ostankov. Pri delu uporabljamo visoko zmogljive gozdarske stroje, pri čemer zagotavljamo hitrost in strokovnost.

Pohištvo, odžagane veje, odpadke po rušenju stavb in podobne odpadne lesne materiale lahko tudi sami pripeljete na našo deponijo v Ljubljani, ne glede na to, v kakšni obliki so. Pomembno je, da med odpadki ni plastike, lahko pa vsebuje manjše kovinske delce, denimo žeblje in vijake.

Odpadni les po predelavi uporabimo za izdelavo sekancev ter biomase za kurjenje in ogrevanje. Prevzem in transport lesa, njegov odkup in predelava potekajo v skladu z okoljevarstvenimi predpisi pri ravnanju z odpadki. V našem podjetju je cena lesa, ki ga odkupimo od vas, med ugodnejšimi na trgu. Ugoden cenik odkupa velja za tako za smrekov kot orehov les in druge vrste lesa. Poštena cena lesa je za nas pomembna, saj si prizadevamo na trgu ohraniti konkurenčnost.

Uporabljamo zmogljiv drobilnik vej, plastike in drugih odpadkov

Drobilnik vej je eden od poglavitnih strojev, ki jih uporabljamo pri svojem delu. Drobimo lesne ostanke in štore; lesne, komunalne in kosovne odpadke; vzmetnice in oblazinjeno pohištvo; različne vrste plastike ter zahtevnejše materiale. Med postopkom drobljenja se iz stroja s pomočjo magneta izločijo kovine. Za granulacijo posamezne vrste materiala uporabimo enega od štirih drobilcev, ki lahko granulirajo delce do velikosti 150 mm ter med 50 in 80 mm. Kapacitete naših strojev so od 20 do 30 ton na uro.

Drobljenje vej

Drevesa posekamo in poskrbimo za spravilo lesa

Družinsko podjetje Tisa deluje že štirideset let. Naša glavna področja delovanja so vrtnarjenje, odstranjevanje lesa in drugega materiala, posek in spravilo lesa. Poleg tega odkupujemo in prodajamo okrogli les, strojno čistimo zaraščene površine, dobavljamo lesene plote … Izvajamo tudi transport lesa, ki je ostal kot odpadek pri rušenju, odpadnega pohištva, žagovine ipd. Med dejavnostmi, ki jih opravljamo v našem podjetju, je ena pomembnejših odkup lesa, ukvarjamo pa se tudi z gozdarskimi deli, mulčenjem, čiščenjem terena in ostalim.

Hlodovina

Transport odpadkov iz lesa po ugodni ceni

Lesne odpadke lahko pripeljete na našo deponijo, njihov transport pa na vašo željo opravimo tudi mi – pri tem je cena storitve zaračunana po ceniku odkupa lesa. Ker smo registrirani za odkup lesa in njegovo predelavo, vam ob prevzemu lesnega odpadka izdamo dokazilo. Tako imate kot stranka v rokah dokument, ki izkazuje, da s svojimi odpadki niste onesnaževali okolja.

Več o transportu lesa

Vse pomembnejši energent je biomasa – Slovenija je polna lesa

Iz lesnih ostankov lahko nastanejo drva, sekanci in peleti, ki nam služijo za ogrevanje – biomasa. Slovenija je bogata z lesom, saj je zelo gozdnata, les pa ne služi samo kot surovina, temveč tudi kot obnovljiv energent. V podjetju Tisa se ukvarjamo s proizvodnjo drobljencev in lesnih sekancev različnih velikosti, granulacije in kakovosti. Raznolikost sekancev nam omogoča uporaba različnih postopkov drobljenja, sejanja in sekanja. Ne samo kot vir energije, naši sekanci so uporabni tudi na domačem vrtu za zastirko. Star les predelujemo v biomaso v lastnem centru v Ljubljani ter drobljence in sekance tudi dostavimo na vašo lokacijo s pomočjo prikolice ali kontejnerjev.

Če vas zanima katera od naših storitev, vas vabimo, da nas kontaktirate in se dogovorite za brezplačen ogled in strokovno svetovanje ter vam na vašo željo izdelali nezavezujočo ponudbo. Smo strokovno podkovani in imamo dolgoletne izkušnje ter specializirano opremo najvišje kakovosti, kar je jamstvo, da bo naša storitev kakovostno izvedena.