Višinska dela so nevarna, zato jih prepustite strokovnjakom

Ne glede na to o kakšnih višinskih delih govorimo, so vsa brez izjeme nevarna in zahtevna. Ljudje ki se s tem ukvarjajo, morajo biti strokovno usposobljeni, imeti morajo potrebno delovno opremo, mehanizacijo ter primerna oblačila in obutev. Pri delu na višini je potrebno paziti na lastno varnost, varnost ljudi v okolici delovišča in seveda na objekte v bližini. Eno takih tveganih in zahtevnih del je podiranje dreves, ki mora biti pravilno izvedeno, saj so ta lahko težka tudi do nekaj ton in zelo nevarna – še posebej v urbanem okolju. Kadar izračuni niso pravilni, se lahko zgodi, da drevo pade popolnoma na drugo stran in povzroči veliko materialno škodo, če ne še kaj hujšega. Prav zato je pomembno, da se pri podiranju dreves uporabi pravilna tehnika in da je delovišče zavarovano oz. da se prepreči dostop morebitnim mimoidočim in radovednežem. Kdor se že dolgo ukvarja z višinskimi deli, zagotovo ve kako hitro lahko pride do nesreče in kako nepredvidljive so. Dovolj je le trenutek nepazljivosti ali nenatančnosti in rezultati so lahko katastrofalni. Zato se nikar ne lotevajte podiranja dreves v bližini hiše ali v strnjenem naselju sami, ter raje pokličite strokovnjake, ki bodo poskrbeli za varno in pravilno izvedeno delo.

Podiranje dreves je nevarno in zahtevno delo

Tehnika podiranja dreves se razlikuje glede na njihovo velikost

V našem podjetju se že dolga leta ukvarjamo z gozdarstvom, obrezovanjem in podiranjem dreves ter opravljamo tudi mnoge druge storitve. Ukvarjamo se tudi s prodajo sadik sadnega drevja in rabljenih mulčerjev. Pri podiranju dreves se znamo prilagoditi različnim razmeram in uporabiti prave tehnike. Le-ta podiramo in obrezujemo v vseh razmerah, tudi na težje dostopnih in zahtevnih mestih. Pri obrezovanju visokih dreves v mestnih središčih, parkih, na vrtovih hiš si pomagamo s pomočjo avtodvigal ali s plezalno tehniko, ki jo naši zaposleni dobro obvladajo. Na željo strank delovišče počistimo oz. odpadni les odpeljemo, z mulčenjem odstranimo štore in poskrbimo za novo zasaditev. Podiranje dreves mora biti pravilno in tehnika prilagojena glede na njihovo velikost. Večje kot je drevo in bližje kot je objektom, bolj je delo zahtevno in nevarno. Zato je priporočeno sprotno obrezovanje, preden drevesa zrastejo previsoko in njihove rasti ni več mogoče kontrolirati. Tako kot obrezovanje je pomembna njihova nega v mestih in na gozdnih površinah. Če gre za okrasna drevesa, ki so občutljivejša, jih je potrebno zaščititi pred boleznimi, zalivati, gnojiti in včasih tudi zaščititi pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Tudi zdravje gozdnih dreves je treba redno spremljati in ob bolezni ali pojavu škodljivcev hitro in učinkovito reagirati, da se omeji njihovo širjenje.

Pravilno obrezano sadno drevje

Poleg višinskih del nas lahko najamete za obrezovanje sadnega drevja

Obrezovanje sadnega drevja je za kakovost sadežev izredno pomembno. Pri tem je potrebno vedeti kdaj se določene sorte obrezujejo in kakšna naj bo končna oblika krošnje. Nekatera drevesa se obrezuje pozimi, še preden ta začnejo delati in pripravljati nastavke, kar nekaj pa je vrst, ki jih je zaradi zaščite pred okužbami priporočljivo obrezati poleti. V primerih, ko imajo drevesa veliko nerodnih poganjkov, je mogoče krotiti tudi korenine, vendar je to zahteven in večletni proces, pri katerem je potrebna dobršna mera pazljivosti. Čeprav obrezovanje sadnega drevja običajno ni višinsko delo, mora biti varnost na prvem mestu. Marsikatera nesreči oz. padcu z drevesa ali lestve je botrovala napačna obutev in se končala s hudimi zlomi, čeprav višina ni bila velika. Če se vam zdi, da bi obrezovanje raje prepustili profesionalcem, zavrtite našo številko in nam povejte svoje želje. Lahko pa nas tudi obiščete in si ogledate kaj imamo v ponudbi, saj se ukvarjamo tudi s prodajo sadik sadnega drevja, ki so kakovostne, zdrave in se bodo kmalu razvile v bogata, lepa drevesa, polna sadežev.