Sekanci zelo ugodno: izdelava sekancev različnih granulacij

Sekanci in drobljenci so strojno predelan les. So produkt predelave lesne biomase oziroma odpadnih produktov pri obdelavi lesa/izdelavi lesnih izdelkov. Lesni sekanci so lahko različne kakovosti in granulacij, odvisno od vaših potreb. V podjetju TISA upoštevamo vaše zahteve, zato bodo lesni sekanci natanko takšni, kot želite. Prilagoditev kupcem nam omogočajo različne tehnike obdelave biomase. Odkup sekancev je možen po zelo ugodnih cenah, po potrebi pa poskrbimo tudi za dostavo. Sekanci bodo dostavljeni s prikolico (volumen 90 prostorninskih metrov) ali s kontejnerji (40 ali 80 prostorninskih metrov).

Sekanci iz odpadnega lesaIzdelava sekancev iz odpadnega lesa

Kako poteka izdelava sekancev?


Naša izdelava sekancev in drobljencev načeloma poteka v treh fazah. Prva faza zajema drobljenje s primarnim drobilcem, izdelava sekancev in drobljencev pa se nato nadaljuje z drobljenjem s sekundarnimi drobilci. Na koncu izvedemo še sejanje s sitom. Sekanci in drobljenci so lahko izdelani iz različnih vrst odpadnega lesa, tako iglavcev kot listavcev. Običajno vsebujejo od 30 do 55 odstotkov vlage. Manjša ko je količina vlage, večji izkoristek lahko pričakujemo pri ogrevanju, saj se energija ne bo po nepotrebnem porabljala za izparevanje vlage. Izdelava sekancev poteka v našem centru za predelavo biomase, ki se nahaja v Ljubljani, obstaja pa tudi možnost uporabe premičnih strojev, ki jih pripeljemo v gozd.

Sekanci za ogrevanje in druge možnosti uporabe


Čeprav se sekanci in drobljenci najpogosteje uporabljajo za ogrevanje, ostaja tudi nekaj drugih možnosti uporabe. Med drugim se lahko sekanci uporabijo za zastirko na vrtovih in tako upočasnijo razrast pepela, obenem pa predstavljajo lep okras. Odkup sekancev je smiseln tudi za uporabo pri biofiltrih ipd. V našem prodajnem programu vas čakajo izjemno kakovostni sekanci, cena sekancev različnih granulacij in za različne namene pa je vsekakor zelo ugodna. Vabimo vas, da preverite tudi našo preostalo ponudbo (podiranje dreves, mulčenje z najkvalitetnejšimi mulčerji, prodaja dreves, odkup hlodovine ipd.). Verjamemo, da boste navdušeni nad profesionalnostjo in cenovno dostopnostjo vseh naših storitev.