Hlodovina za drva: sečnja, prodaja in odkup hlodovine

Hlodovina za drva je lahko različnih vrst. Odločitev glede tega, katera hlodovina za drva je v določenem primeru najboljša, je tako v veliki meri odvisna od tega, za kaj nameravate drva uporabiti. Kadar je to hlodovina za drva, ki so namenjena kuhi in peki, se priporoča les iglavcev. Kurilna vrednost tega lesa je namreč precej visoka, kar pomeni hitrejše in močnejše izgorevanje. Po drugi strani pa je v primeru, da vas zanima hlodovina za drva, namenjena ogrevanju prostorov, bolje izbrati les listavcev.

DROBILEC LESA

Hlodovina za drva mora biti ustrezno pripravljena

Da bi bila hlodovina za drva čim bolj kakovostna, je pomembno, da postopek priprave izvajajo osebe, ki imajo dovolj znanja in izkušenj s tem področjem. Prvi korak je tako pravilno podiranje dreves, ki je lahko zelo nevarno opravilo, zato ga je smiselno prepustiti usposobljenim strokovnjakom, ki imajo na voljo tudi vso potrebno opremo in pripomočke. Pomembno je tudi, da se iz gozda odpelje čim bolj sveža hlodovina. Cena oziroma vrednost lesa lahko sicer močno pade. Tisti, ki jih zanima odkup hlodovine, namreč iščejo svežo hlodovino, ki ni grčava, saj to omogoča enostavnejše cepljenje.

odkup hlodovine hlodovina cena

Prodaja in odkup hlodovine po poštenih cenah

Odkup lesa hlodovine je, poleg prodaje, tudi eno od področij, s katerim se ukvarjamo v podjetju Tisa, kjer smo vam med drugim na voljo tudi za frezanje zemlje z zmogljivimi frezami oziroma mulčerji ter za podiranje in obrezovanje dreves. Ponudba za odkup hlodovine bo pripravljena po ogledu terena oziroma oceni tega, kako kakovostna je hlodovina. Cena za odkup lesa hlodovine, ki vam jo bomo ponudili, bo vsekakor najvišja možna. Preden pa se izvede sam odkup hlodovine, pa lahko seveda poskrbimo za profesionalen posek. Svetujemo vam, da čim prej stopite v stik z nami, če iščete najboljšega ponudnika za odkup hlodovine. Cenik odkupa hlodovine oziroma cena, ki vam jo lahko ponudimo, ni fiksna, ampak se zanjo dogovorimo šele po brezplačnem ogledu terena. Več preberite tukaj:http://www.tisa.si/posek-dreves/