Drobilec vej - ekološki stroj

sekanci Tisa

Les je že od nekdaj eden izmed pomembnejših gradbenih materialov, ki jih človek s pridom izkorišča. Ker nas vse bolj privablja uporaba obnovljivih virov, smo z izrazom biomasa poimenovali vse organske snovi, ki jih lahko uporabimo kot obnovljiv vir energije.

Drobilec vej in lesa - enostavno pridobivanje sekancev in biomase

Drobilec vej je zagotovo najlažji način, da se znebite vseh ostankov vej in listja. Prav tako si boste prihranili čas. V Sloveniji je pogosta praksa, da ko očistimo okolico hiše vejevje in ostanke zažgemo. Tako je treba popravljati gorišče, da vse izgori in še nadzirati ogenj. Poleg tega ni nujno, da bo vse zgorelo. Skoraj nihče ne čaka nekaj mesecev, da bi se veje dodobra posušile. Zažiganje ostankov zna biti torej zamudno in zaradi gostih oblakov dima škodljivo za zdravje in okolje. S pomočjo drobilnika vej bomo tako brez nepotrebnega onasneževanja okolja in zažiganja spremenili vejevja in ostalih ostankov obrezovanja grmičevja in dreves v majhne delce, sekance in drobljence, ki so lesna biomasa. Ti majni delci pa so odlični za kompostiranje ali kurjavo.

VEČ O DROBILNIKU VEJ PREBERITE TUKAJ

Drobilec lesa v podjetju Tisa d.o.o.

V našem podjetju Tisa d.o.o je drobilec lesa stroj, ki nam pomaga pri drobljenju lesa, plastike in drugih materialov. Je ključnega pomena pri pripravi želenih omočji za nadaljnjo uporabo. Drobilec je opremljen z magnetom za izločanje kovin in z njim lahko zagotovimo bolj zdravo okolje. Z njim izvajamo drobljenje in sejanje lesnih ostankov, kosovnih odpadkov, komunalnih odpadkov, štorov, plastike ter tudi vzmetnic in oblazinjenega pohištva. Pri enostopenjskem drobljenju so delci v povprečju veliki 150 mm, pro dvostopenjskem drobljenju pa so delci približno veliki 50 do 80 mm.

drobilec za les

Granulacijo lahko uravnamo s pomočjo sejanja. Vsak drobilec ima tudi različno zmogljivost. Hitrovrteči drobilec ima zmogljivost 25 ton na uro, počasnovrteči drobilec ima zmogljivost 30 ton na uro, hitrovrteči drobilec z nihajnimi kladivi ima zmogljivost 20 ton na uro in sejanje s sitom ima zmogljivost približno 30 ton na uro.

Ker ne vidimo potrebe, da bi kupovali svoj drobilec lesa, lahko za to storitev najamete nas. S svojimi drobilci vam bomo očistili gozd ali vrt ter vam zmleti material raztresli, da bo vaš gozd ustrezno pognojen. Poleg drobilca za veje imamo tudi drobilec za sekance in drobilec za kamenje. Naše delo je vedno izvedeno strokovno in maksimalno učinkovito.

Sekanci, drobljenci in lesna biomasa

V zadnjih letih se je v Sloveniji razširila izdelava sekancev in drobljencev. Za to je krivo cenovno ugodno ogrevanje na lesno biomaso. Se sprašujete kaj lesna biomasa sploh je? Lesna biomasa je ves les, ki je namenjen za ogrevanja ali kot vir energije. Lesna biomasa se v velikih količinah pridobiva iz gozdov, sadovnjakov, nasadov ali preprosto kot ostanek obrtno-predelovalne industrije ali odsluženega lesa. Delimo jo na primaren in sekundaren izvor. Primaren izvor je les, ki da dobimo pri poseku gozda. To zajema veje posekanih dreves, poškodovana drevesa, veje požganih dreves, panje dreves in sečne ostanke. Med primarne vire spadajo tudi obnove nasadov, sadovnjakov, parkov, zelenic in ostanki pri pripravi parcel za gradnjo. Sekundarni izvor predstavljajo embalaže kot so zaboji, palete, škatle. Prav tako lahko med sekundarne vire štejemo tudi ostanke v industriji in obrti, odpadlo konstrukcijo pri rušenju objektov, odpadno stavbno pohištvo ter odpadni les komunalnih deponij. Lesna biomasa se pogosto predeluje v brikete in pelete, vedno več pa se predelujejo tudi sekanci in drobljenci. Naše podjetje odlikuje odlična tehnologija, zato vam lahko ponudimo biomaso različne velikosti, dimenzij, kakovosti in granulacije. Biomasa sekanci in drobljenci imajo različno kalorično vrednost katera je odvisna od vsebnosti vode. Drobilec lesa je orodje za vsestransko uporabo, ki drobljence proizvaja v treh korakih. Prvi korak je drobljenje s primarnim drobilcem sledi drobljenje s sekundarnim drobilcem ter tretji, končni, korak je sejanje s sitom. Sekance predelujemo s pomočjo sekalnikov, ki omogočajo, da pripravimo specifičen končni izdelek.