Ciprese, japonski javor in sadike mnogih drugih rastlin 


Ciprese izvirajo iz sredozemskega sveta, zato pri nas še posebej dobro uspevajo na Primorskem. Kot vam je morda že znano, je simbolika cipres prepletena z žalovanjem, zato ciprese pogosto srečujemo na pokopališčih. Vendar pa so ciprese po drugi strani pojmovane tudi kot simbol večnega življenja. Tako ciprese nikakor niso rezervirane zgolj za pokopališča, ampak jih številni uporabljajo pri urejanju okolice svojih domov, npr. namesto žive meje.

Ciprese

Zimzelene ciprese sodijo med najbolj razširjene okrasne rastline

Na ciprese obenem pogosto naletimo v parkih oz. na različnih javnih površinah. Zagotovo so to najbolj priljubljeni okrasni iglavci, ki očarajo s preprostim razkošjem pomirjajoče zelene. Prav preprosta, elegantna estetika, ki jo je mogoče doseči s saditvijo cipres, je tisto, zaradi česar se mnogi odločijo za to opcijo pri urejanju svojih vrtov oziroma okolice hiše. Poleg tega so ciprese priljubljena izbira v okolici poslovnih objektov. Dodatna prednost, zaradi katere so ciprese močno priljubljene, je, da gre za rastline, ki so izredno odporne na sušo. Posledično se vam niti v nekoliko bolj sušnih obdobjih ne bo treba pretirano ukvarjati z zalivanjem. Čeprav nega cipres načeloma ni pretirano zahtevna, pa morate kljub temu paziti, da upoštevate nekaj osnovnih napotkov. Med drugim je zagotovo nujno skrbeti za redno obrezovanje – pri obsežnejših nasadih je vsekakor smiselno, da vam pri tem pomagajo strokovnjaki. V podjetju Tisa vam z veseljem priskočimo na pomoč pri tem opravilu. Naše bogate izkušnje zagotavljajo, da bo delo opravljeno hitro, a obenem natančno. Pri delu upoštevamo najsodobnejše arboristične smernice in pazimo, da odrežemo ravno prav, torej ne preveč in ne premalo, saj se sicer hitro pojavijo težave. Na voljo pa vam nismo šele takrat, ko potrebujete obrezovanje, ampak smo hkrati pravi naslov za vse, ki potrebujete sadike ciprese, pri čemer lahko mi poskrbimo za sajenje. Ponujamo vam dostopne cene, in to tudi za večje sadike, ki poskrbijo za takojšnjo estetsko popestritev.

Več o okrasnih rastlinah

Iščete bolj barvito rešitev? Japonski javor je odlična izbira! 

Vam ciprese niso najbolj po godu? Brez skrbi, to je le ena izmed številnih možnosti, če se zanimate za okrasna drevesa. Listavci so lahko prav tako zelo zanimiva izbira. Med strankami je na primer veliko zanimanja za japonski javor. V jesenskem času je pogled na japonski javor še posebej veličasten, saj se obarva v prečudovite rdečkasto-oranžne odtenke. Takrat japonski javor uspešno poživi še tako zaspano, dolgočasno okolico. Če izberete japonski javor, pazite, da boste za sajenje poiskali prostor, ki nudi zadostno zaščito pred močnim opoldanskim soncem. Hkrati upoštevajte, da potrebuje japonski javor za uspevanje tla, ki so izjemno bogata s hranili. Seveda lahko pri Tisi namesto vas posadimo tudi japonski javor in s tem zagotovimo, da bo imel na voljo zares najboljše pogoje za optimalno uspevanje.

Japonski javor

Več o Japonskem Javorju

Dobavimo vam sadike za poljubna okrasna drevesa – listavce ali iglavce

Seveda  pa ciprese in japonski javor še zdaleč ne izčrpajo naše ponudbe. Priskrbimo vam sadike za praktično katera koli okrasna drevesa. Listavci ali okrasni iglavci, ki ste si jih zamislili na svojem vrtu ali na večjih površinah, so vam z našim posredništvom zlahka dosegljivi, četudi gre morda za nekoliko bolj eksotične vrste. Sadike namreč dobavljamo iz ene najbolje založenih evropskih drevesnic. Odločite se lahko zgolj za nakup sadik, ki jih boste nato posadili sami, ali pa za komplet storitev, ki poleg sajenja zajema še:

  • posek starega, propadlega drevja ali frezanje štorov (če je to potrebno),
  • gnojenje,
  • vgrajevanje cevi, ki so namenjene zračenju,
  • poznejše obrezovanje itn.

Četudi se odločite le za naročilo sadik, pa smo vam na voljo za strokovne napotke glede tega, kako se pravilno lotiti sajenja in drugih del, da dosežete najboljše rezultate. Številni uspešno izvedeni projekti, med njimi zelo obsežni (npr. sodelovanje pri prenovi Slovenske ceste v Ljubljani), pričajo o tem, da smo resnično strokovnjaki na svojem področju.

0
 Advanced issues found