Smo strokovnjaki za urejanje vrtov

Urejanje vrtov zahteva občutek za estetiko, veliko idej, poznavanje vrtnih rastlin in dodatkov ter nenazadnje veliko časa. Verjamemo, da prav slednja komponenta marsikomu zmanjka v današnjem času, ko smo vsi močno zaposleni in nam ostane le malo prostih ur, ki jih lahko namenimo sebi – kaj šele ureditvi vrta. Zato smo tukaj mi, strokovnjaki za ureditev okolice hiše iz podjetja Tisa, ki že štiri desetletja deluje na področju gozdarstva in arboristike. Našo ljubezen do dreves smo v vseh teh letih še nadgradili s specialnimi znanji naših strokovnjakov ter vrhunsko opremljenostjo, ki nam omogoča delo tudi v zahtevnih in nevarnih razmerah. Urejanje vrtov in okolice je tako samo eno od naših ključnih področij delovanja. Če potrebujete strokoven nasvet glede ureditve svojega večjega ali manjšega vrta, atrija, sadovnjaka, okolice hiše, ne oklevajte in stopite v stik z nami. Brezplačno bomo prišli na vašo lokacijo, si ogledali stanje na terenu in vam ponudili strokoven nasvet. Pomagamo vam lahko tudi, če ste povsem brez ideje za ureditev vrta. Priprava urejevalnega načrta poteka tesno v komunikaciji z nami, saj smo tu, da prisluhnemo vašim željam in potrebam. Zasnova vrta bo odvisna od vaših preferenc – so vam ljubša okrasna drevesa ali sadno drevje? Bi želeli na vrtu več zasebnosti in je prava rešitev visoka živa meja? Vaše zahteve bomo nadgradili s svojo strokovnostjo in prepričani smo, da bomo skupaj prišli do enkratnega rezultata.

Ureditev vrta

Ureditev okolice hiše včasih zahteva pripravo terena

Urejanje vrtov ne zahteva dela na neravnem terenu, česar pa ne moremo trditi za ureditev okolice hiše. Ta včasih potrebuje izravnavo terena, čiščenje zaraščenega terena, odstranitev ali obrezovanje dreves. Za vse to imamo razpoložljive izjemno kakovostne stroje – mulčerje za frezanje grmovja in panjev ter drobljenje kamenja, avtodvigala, drobilce itd.

Pred začetkom del naši arboristi preverijo stanje obstoječih dreves in vam svetujejo, katera bi bilo dobro odstraniti zaradi bolezni, starosti ali nevarnosti za okolico. Morda je na vašem vrtu posajeno drevo, ki je preveliko za prostor in deluje moteče, morda pa je bila v preteklosti strojena napaka, da se je posadilo premajhno drevo, ki nikakor ne pride do izraza v večjem prostoru.

Drevesnica našega podjetja je bogato založena z raznovrstnimi sadikami dreves, ki jih uvažamo iz ene največjih drevesnih na evropskih tleh. Izbiro dreves prepuščamo vam, ob tem pa vam bomo nudili nasvete o tem, katero drevo bo estetsko in funkcionalno najprimernejše za okolico, ki jo urejate.

Urejanje okolice z mulčerjemUrejanje vrta z drobilcem vej

Imamo enkratne ideje za ureditev vrta

Da bi poudarili, kar je pri vašem vrtu najlepše, potrebujemo ustrezno znanje in ideje za ureditev vrta. Okolico lahko uredimo s pomočjo živečih elementov – okrasnih rastlin ali ribnika; naravnih elementov – skalnjakov, vode ali višanja in nižanja terena, s čimer pridobimo umetno ustvarjene hribčke in doline; ali abstraktnih elementov, kot je na primer osvetlitev. Smo mojstri urejanja vrtov, zato nam lahko zaupate še tako zahtevno nalogo. Tudi iz zapuščenega področja lahko naredimo čudeže, ko odstranimo zaraščeno grmičevje in kamenje. Iz vašega vrtička lahko ustvarimo prostor za uživanje, vas bo živa meja varovala pred neželenimi pogledi in hrupom, krošnje visokih dreves pa nudile prijetno senco v vročih dneh.

Več o drevesnici tisa

Živa meja je cenejša, a zahtevnejša od ograje

V primerjavi s postavitvijo ograje boste za živo mejo odšteli manj denarja, pa vendar bo potrebna redna skrb zanjo. Vzdrževanje žive meje zahteva pravilno obrezovanje, vse pa se začne že pri njeni zasaditvi. Zato prepustite načrtovanje žive meje našim strokovnjakom, ki vam bodo svetovali, za katero sorto se odločiti glede na vaše potrebe in želje.

Vzdrževana živa lahko čudovito krasi vašo okolico, če pa je zanemarjena, se celoten videz vašega doma poslabša. Čeprav imamo včasih najboljše namene, pa z delovanjem na lastno pest brez ustreznega znanja povzročimo več škode kot koristi. Prav zato vam priporočamo, da se o ureditvi okolice posvetujete z našimi arboristi in strokovnjaki za urejanje vrtov in okolice hiš, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Obrezovanje žive meje